Jenna ja Mehis tekevät näytön saneeraamalla kahta huonetta

Opettaja Emmi-Sisko Virtanen ja opiskelija Mehis Riga ovat tyytyväisiä näytön sujumiseen.

Salon seudun ammattioppilaitoksen pintakäsittelyalan opiskelijat saavat monipuolista oppia kolmivuotisen koulutuksen aikana.

Alan osaajien kädenjälki näkyy jo opiskeluaikana monien uudis- ja korjausrakentamisen työmailla.

Opettaja Emmi-Sisko Virtanen kertoo, että ammattiopistolla opiskellaan ja opetellaan tarkkuutta ja huolellisuutta vaativia tehtäviä.
-Maalaus, tapetointi ja esimerkiksi laatoitus viimeistelee aina huoneen sisä- ja ulkopinnat. Ne ovat näkyvissä koko ajan ja siksikin työn jäljen on oltava huolellista.

Pintakäsittelyn perustutkinto on Salossa käytännössä rakennusmaalauksen osaamisala.

Tutkinto on osaamisperusteinen eli opiskeluaika vaihtelee. Opiskeluoikeus on yleensä nuorilla kolme vuotta ja aikuisilla kaksi vuotta, mutta tutkinto on mahdollista suorittaa nopeammin.

Särkisalossa asuva Virtanen on toiminut vuodesta 2009 maalausalan yrittäjänä.
-Syy ryhtyä opettajaksi oli vaihtelu ja ja halu siirtää omaa opittua tietoa uusille alalle tuleville.

Kakkosluokkalaiset Mehis Riga ja Jenna Niemi työskentelevät ja tekevät parhaillaan näyttöä parikymmentä vuotta sitten edellisen kerran saneeratun rintamamiestalon yläkerrassa. Työt alkoivat vanhan maalin ja tapetin poistamisella, sitä ennen oli tehty tarvittavat suojaistyöt.
-Tässä työssä mukavinta on lopputulos. Näkee oman työnsä jäljen.

Mehiksen mukaan pintakäsittelyalan koulutus on kivaa ja suurimmaksi osaksi suhteellisen helppoa. Kulkeminen kotoa Sauvosta onnistuu hyvin bussilla.
-Teen täällä makuuhuoneen tapetointia ja maalausta. Sitä ennen tein pohjatyöt. Kaikki on sujunut mielestäni hyvin ottaen huomioon, että tämä on minun ensimmäinen työni oikealle asiakkaalle, alan töitä valmistumisen jälkeen etsivä nuorukainen kertoo.

Mehis viimeistelemässä katon pintaa.

Mehis ja Jenna työskentelevät tällä hetkellä sisätiloissa, mutta varsinkin kesäisin tehdään paljon ulkotöitä.
-Työskentely uudis- ja korjausrakentamiskohteissa on usein tiimityötä. Rakennusmaalarina pitää tulla hyvin toimeen erilaisten ammattilaisten kanssa, opettaja Virtanen sanoo.

Hirvelästä Saloon ja ammattiopistolle päivittäin kulkeva Jenna kävi ala-asteen Joensuun koulussa ja yläkoulun Kiiruun koulussa Somerolla
-Hain opiskelemaan pintakäsittelyä koska minua kiinnosti tämä ala. Tässä työssä on mukavinta, kun saa tehdä itse. Koulutus on hyvin erilaista kuin mitä oli peruskoulussa.

Projekti Mehiksen naapurihuoneessa pitää sisällään samanlaisia näyttöjä.

– Työ on sujunut hyvin. Ajattelen tulevaisuudessa tehdä töitä maalausfirmassa.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: