Saaren Taika kehittää ekologisia tuotteita iho-ongelmiin

Veera Amnelin-Kylämäki kertoo Saaren Taian kehittämien tuotteiden auttaneen monia iho-oireisia

Toimitusjohtaja Veera Amnelin-Kylämäki kertoo, että Saaren Taika ja sen ekologiset luonnontuotteet ovat palautteiden mukaan auttaneet monia ihmisiä iho-ongelmissa.

Veeran äiti Johanna Amnelin etsi muutama vuosi sitten itselleen luonnontuotteista apua vaikean atooppisen ekseema-ihottuman helpottamiseen.  Hän sai kuulla, että muun muassa sheavoi ja teepuuöljy ovat tuoneet joillekin helpotusta. Tästä alkoi erilaisten raaka-aineiden testaaminen ja niiden ominaisuuksien opiskelu.

Tällä hetkellä Saaren Taika valmistaa molempia tuotteita itse Perniössä ja Särkisalossa sijaitsevissa tiloissaan.
-Idea lähti noin viisi vuotta sitten. Äiti oli kärsinyt koko ikänsä vaikeasta atooppisesta ekseemasta, johon ei ollut löytynyt pitkävaikutteista apua ihotautilääkäreistä huolimatta.

Äiti Johanna vastaa edelleen tuotekehityksestä, tytär Veera hoitaa yrityksen toimitusjohtajan tehtäviä perheensä ja pienten lastensa ehdoilla.

Saaren Taian ensimmäiset tuotteet pyykkietikka, kutinaa hillitsevät Teepuusaippua ja Kamomilla Sheavoide ovat edelleen tuotannossa ja myynnissä.
-Kaikkien tuotteidemme pohjana ovat luonnolliset ja mahdollisimman vähän käsitellyt raaka-aineet. Testaamme raaka-aineita suunnitteluvaiheessa paljon, koska haluamme että niissä on jäljellä mahdollisimman paljon  hoitavia ainesosia erilaisista iho-ongelmista kärsiville.

Ympäristöystävällisyys kulkee käsi kädessä herkälläkin iholla siedettyjen tuotteiden kanssa.
-Pikkuhiljaa valikoima alkoi laajeta. Tuotteet olivat alun perin kehitetty oman ihon ongelmia varten, mutta asiakkailta tuli kysymyksiä muun muassa psoriasis-päänahan hoitamisesta.

Veera kertoo, että Johanna alkoi tutkia ainesosia, jotka voisivat sitä helpottaa.
-Hän kokeili erilaisia yhdistelmiä ja niitä testailtiin ulkopuolisten psoriasiksesta kärsivien avulla mikä toimii. Kun tarpeeksi moni oli sanonut, että tuotteemme on toiminut, se otettiin myyntiin.

Saaren Taian yksi pääraaka-aineista on laadukas luomulaatuinen extraneitsyt oliiviöljy. Johanna Amnelin on opiskellut matkan varrella luonnonkosmetiikan valmistajaksi.
-Käytämme korkealuokkaisia raaka-aineita, joiden sertifioidut toimittajat on valittu huolella. Olemme saaneet tuhansia asiakaspalautteita ja tiedämme sitäkin kautta mikä toimii.

Saaren Taika työllistää tällä hetkellä Perniössä toistakymmentä ihmistä, joukossa kaksi ukrainalaista. Kasvuodotukset ovat korkealla.
-Äiti hoitaa markkinoinnin, tuotekehityksen  ja koeversioiden testaukset. Tuotantotilat ovat Perniön myymälän yläkerrassa ja osin edelleen Särkisalossa, jossa aikanaan aloitimme.  

Saaren Taian valikoimissa on tällä hetkellä muun muassa pyykkietikkaa, siivoussaippuaa, sheavoiteita, kasvo- ja vartaloöljyjä ja palasaippuatuotteita. Ja koko ajan kehitetään  uusia.
-Luonnonkosmetiikassamme on usein tuoksuina eteerisiä öljyjä. Herkästi allergisoituvan kannattaa valita tuoksuton tuote; niitä on meilläkin monia.

Veera Amnelin-Kylämäki kertoo, että yritys on luonut matkan varrella erilaisia tuotemerkkejä kuten Saaren Taika Ecolution ja Saaren Taika Decor.
-Juuri nyt olemme julkaisemassa herkälle, kuivalle ja atooppiselle iholle kehitettyä Metsämikrobi-sarjaa, jonka avulla voi auttaa palauttamaan ihon mikrobiomitasapainoa. Lopputuloksena on kaunis ja terveempi iho, Amnelin-Kylämäki sanoo.

Tuotteet eivät sisällä hajusteita, väriaineita, säilöntäaineita, tai muitakaan ainesosia, joille yleisimmin voi olla herkistynyt.
-Esimerkiksi meidän Vahva Metsämikrobi kasvoöljy on suunnattu kaikenikäisille ja kaikille ihotyypeille. Se sopii parhaiten käytettäväksi yöksi, päiväkäyttöön olemme kehittäneet Heleyttävän Metsämikrobi kasvoöljyn.

Saaren Taika on ollut menestys myös taloudellisesti. Liikevaihto on kasvanut kannattavasti muutamassa vuodessa useisiin miljooniin euroihin. Oma myymälä Perniössä on avoinna kesäisin joka arkipäivä, muina aikoina perjantaisin.
-Verkkokauppa kasvaa koko ajan. Meillä on myös noin 320  aktiivista jälleenmyyjää, mukana pieniä erikoisliikkeitä ja esimerkiksi kauneushoitoloita, parturi-kampaamoita ja luontaistuoteliikkeitä. Suurimpia yhteistyökumppaneita ovat Ruohonjuuri ja Life.

Pekka Mäenpää

Perniöläisnuorille aikuisten tukea

Saaren Taika oli aloitteellinen ja vahvasti mukana viime vuonna toteutetussa projektissa, jolla haluttiin edistää nuorten mielenterveyttä ja kehittää päihdetyötä Perniössä.
-Perniössä oli muutama vuosi sitten traagisia nuorten kuolemantapauksia. Tapaukset koskettivat ja halusimme olla mukana auttamassa nuoria ettei sellaista pääsisi tapahtumaan uudelleen.

Yhdessä Aseman Lapset ry:n kanssa startattiin vuodeksi Walkers-toimintaa Perniöön ja koulutettiin vapaaehtoistyöntekijöitä jalkautumaan nuorisotyöntekijäksi palkatun Matti Pääkkösen tueksi nuorten keskuuteen.
-Projekti oli onnistunut ja se päättyi suunnitellusti vuoden lopussa. Nyt olemme kokoontuneet kertaalleen täällä Perniössä pohtimaan, kuinka tätä arvokasta työtä nuorten parissa voitaisiin jatkaa, Veera Amnelin-Kylämäki kertoo.

Tarvetta apuun on, vuosi on lyhyt aika. Matti Pääkkönen ehti luoda luottamuksellisia suhteita nuoriin.
-Nyt vasta päästiin vähän tuloksiin, koitetaan saada tähän jatkumoa vielä. Matti sai paljon kehuja, häntä oli helppo lähestyä ja nuoret puhuivat hänelle asioita, joita ei ehkä muille tulisi sanottua.

Ilkivalta ja ”show-off” on Perniössä vähentynyt ja kylällä näkyy nyt hyvin vähän huumeiden ja alkoholin käyttöä.
-Toimintaan olisi hyvä saada jatkumoa. Sitä nyt yhdessä yhdistysten kanssa mietimme.

Salonjokilaakso

Perniöläiset aktiivit kokoontuivat pohtimaan miten perniöläisnuoria voisi auttaa jatkossakin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: