Juha Laaksonen tuo Saloon pönttöelämää

Kirjosieppokoiras palaamassa pesäpöntölle. Kuva Juha Laaksonen.

Salonjokilaakso

Suosituista radion luonto-ohjelmista tuttu toimittaja ja tietokirjailija Juha Laaksonen käynnistää tänään torstaina 12. maaliskuuta kello 18 Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen Pönttöelämää! -tempauksen.
− Juha Laaksonen tuntee linnunpöntöt ja pönttölinnut. Hän on valtakunnallisen Miljoona linnunpönttöä -kampanjan isä, ja hänen teoksensa Pihan linnut ja pöntöt on valittu Vuoden luontokirjaksi, Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen puheenjohtaja Juri Suvitie kertoo.
Ssly on vuosien aikana tehnyt talkootyönä jo yli 7 000 linnunpönttöä. Niissä on kuoriutunut satojatuhansia linnunpoikasia puukiipijöistä tuulihaukkoihin. Mallistoon on sittemmin lisätty myös lepakonpönttö.
− Luonnonystävät ovat pönttöjä ostaessaan kertoneet paljon mukavia tarinoita. Muuan mies sanoi hakanneensa kiukuspäissään tiaisenpöntön ulkoseinät täyteen nupinauloja, kun käpytikka yritti jatkuvasti rosvota pöntöstä poikaset, Suvitie naurahtaa.
Näistä kohtaamisista syntyi idea innostaa salonseutulaisia kirjoittamaan tapahtumista linnunpöntöissä ja niiden liepeillä.
− Tyyli on vapaa. Valokuvat ovat tervetulleita, kunhan ne on otettu huomaavaisesti lintujen ehdoilla. Toivomme, että tarinat kannustavat ihmisiä tarjoamaan linnuille lisää pesäpaikkoja, Suvitie sanoo.
Juha Laaksonen muistuttaa, että erilaiset tarinat, kokemukset ja havainnot voivat tarjota myös jännittäviä tietoja lintujen tiheyksistä, selviytymisestä, keskinäisestä kilpailusta, yhteiselosta ja kekseliäisyydestä pesäpaikan valinnassa.
− Pönttöelämää! on hieno tempaus, Laaksonen iloitsee.

Kuvia ja lyhyitä tarinoita voi lähettää osoitteeseen salonluonto@gmail. Niitä tullaan julkaisemaan ainakin Salon seudun luonnonsuojeluyhdistyksen nettisivulla. Vastausaikaa on elokuun loppuun. Parhaat tarinat palkitaan.

Hauskaa ja jännittävää tietoa kolopesijöistä on luvassa torstaina 12. maaliskuuta kello 18.00. Juha Laaksonen kertoo silloin pihalinnuista ja pöntöistä Salon kansalaisopiston tiloissa (Ylhäistentie 2). Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: