Juhannuksena tapahtuu ennakkoon ja aattona

Särkisalossa voi seurata myös perinteisen juhannussalon pystytystä Villa Tallbackan mäellä juhannusaattona.

Keskikesän juhla, jussi, mittumaari.. tällä viikolla vietettävällä juhannuksella on monta nimeä, ja moninaiset ovat myös tavat ja tapahtumat, jotka juhlaan virittelevät.

Salossa voi aloitella juhlaa jo aaton aattona torstaina, kun Kasari 80’s Show tempaa kuulijansa mukaan kultaiselle 80-luvulle Salon Iltatorilla. Esitys alkaa kello 18.15 kun lavalle nousevat solistit Pia Nummila-Väkiparta, Heidi Brunila ja Harry Lindström mukanaan muusikot Timo Rautala, Karri Rannikko ja Markku Laukkanen.
-Luvassa on aikakauden tunnetuimmat ja tykätyimmät viisut tiiviissä paketissa, järjestäjät lupailevat.

Illan isäntänä häärää Salon Torikaffe, ja lavalla tapahtuu jo kello 17.45 kun Vuoden Salolainen Teko -finalistit julkistetaan.

Myös Ravintola Musinessa tapahtuu jo torstaina kun musiikin moniammattilainen Teemu Harjukari esiintyy iltakahdeksasta alkaen.

Varsinaiseen juhannustunnelmaan päästään aattona perjantaina muun muassa Särkisalon Nixorissa, jossa esiintyy menevää musiikkia soittava P2´s banquet klo 21 alkaen.
-Luvassa on juhannusaaton juhlaa parhaimmillaan upean merimaiseman äärellä, ja hyvä meno jatkuu vielä juhannuspäivänä lauantaina kun Patterihaukat esiintyvät, järjestäjät kertovat tapahtumasivullaan.

Särkisalossa voi seurata myös perinteisen juhannussalon pystytystä Villa Tallbackan mäellä juhannusaattona.
-Juhannussalon nostolla on pitkä perinne suomenruotsalaisella rannikkoalueella, ja jokaisella paikkakunnalla on omanlaisensa versio koritellusta salosta, Särkisalon juhannustapahtumasta vastaava Hannu Koski Meripirtin Kerhosta kertoo.

Särkisalon juhannussalon noston historia alkaa 1990-luvun alkuvuosilta.
-Siitä alkaen salon muoto ja koristelutapa ovat säilyneet samanlaisina. Salon huipulla ”huitojana” on puusta veistetty poliisi, joka liittyy Villa Tallbackan ensimmäiseen, poliisina työskennelleeseen omistajaan, tarkentaa Koski.

Juhannussalon koristelu tehdään talkootyönä kello 12 alkaen ja salko nousee noin klo 13.
-Kaikki paikalle saapuvat voivat osallistua talkoisiin tuomalla salon koristeluun tarkoitettuja kukkasia, muistuttaa Hannu Koski.

Särkisalon juhannussalon nostosta on vuosien saatossa muodostunut perinne, joka aloittaa saaristolaisten, kesäasukkaiden ja kauempaakin tulevien keskikesän yöttömän yön juhlinnan. Ohjelmatarjontaa on kaiken ikäisille, muun muassa lasten luontopolku mielenkiintoisine tehtävineen, ja kahvio palvelee klo 11 alkaen.

Teijolla kokko jos sää sallii

Teijolla vietetään juhannusjuhlia kahden vuoden tauon jälkeen ja ohjelmassa on paljon mukavaa tekemistä.
-Teijon tunnelmallisessa ruukkisatamassa vietetään perinteisiä juhannusjuhlia juhannusaattona kello 16 alkaen ja monipuolinen ohjelma kestää klo 22 saakka, kertoo tapahtumavastaava Sanna Brandt juhlat järjestävästä Teijon Alueen Kyläyhdistyksestä.

Sataman nurmikentällä voi kokeilla esimerkiksi saappaanheittoa, ketjuheittopeliä tai paint-ammuntaa pientä maksua vastaan. Luvassa myös Salon Cirkus Festivalin sirkusesitys.
–Lapset pääsevät opettelemaan sirkuksen saloja myös ilmaisessa sirkustyöpajassa, Brandt kertoo yhdistyksen tiedotteessa.

Iltakuudelta nostetaan lippu salkoon juhannuksen kunniaksi. Musiikista juhlissa vastaavat Hilanders-yhtye ja Voice of Finlandistakin tuttu Linda Smirnova.

Jos metsäpalovaroitus ei ole voimassa ja tuulitilanne sallii, sytytetään juhlissa myös juhannuskokko.
–Meillä on perinteisesti ollut koko lähialueen komein kokko, jota on tultu ihailemaan kauempaakin. Toivotaan, että sää sallii sen tänäkin vuonna, Brandt sanoo.

Juhlissa on tarjolla myös herkullista ruokaa.
–Tarjolla on suolaista ja makeaa herkkua, ja vohvelirauta on myös kuumana koko illan, Brandt vinkkaa.

Juhannusaaton juhliin pääsee mukaan myös Salon seurakunnan leirikeskuksissa juhannusaattona perjantaina.
-Juvankosken kesäkodilla tapahtuu kello 15 alkaen, ja luvassa on juhannussalon rakennusta, yhteislaulua, saunomista ja makkaranpaistoa. Juhla päättyy lipunnostoon ja iltahartauteen klo 18. Perniön Reilassa on sauna kuumana kello 17–21 ja Naarilassa saunat ovat lämpiminä kello 16–22, seurakunnasta kerrotaan.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: