Kädentaitoja, taidetta ja designea – Salon seudun ammattiopiston ja Muurlan opiston näyttelyt avattiin Plazassa

Salon seudun ammattiopiston näyttelyssä kädentaidot kohtaavat printtisuunnittelun ja muodin.

Kaksi uutta näyttelyä on avattu tänään yleisölle kauppakeskus Plazassa.

Vierekkäisiin tyhjiin liikehuoneistoihin ja näyteikkunoihin on saatu toukokuun alkupuoleksi väriä pintaan, kun sekä Salon seudun ammattiopiston että Muurlan opiston kevätnäyttelyt avautuivat. Ammattiopiston opiskelijoiden tekstiilit, muoti ja puutyöt sekä Muurlan opiston sarjakuva, kuvittaminen ja animaatio esiintyvät kahdessa eri näyttelyssä kauppakeskuksen 2. kerroksessa.

– Salon seudun ammattiopiston näyttelyssä nähdään vuoden aikana tehtyjä töitä. Mukana on kaikenikäisiä opiskelijoita ja myös kaikissa eri opintojen vaiheissa olevien tekijöiden töitä, tarkentaa tekstiili- ja muotialan lehtori Päivi Ihamäki.

Osa näyttelyn tuotteista ovat myös myynnissä ja ostettavissa suoraan näyttelystä. Mukana ovat niin tekstiili- ja muotiala kuin puuala opiskelijoineen.

– Näyttely tuo esille kummankin alan monipuolisuuden, joita ammattikoulussa on mahdollista opiskella. Kaikki opintolinjalle tulijat eivät opiskele samoja asioita – Salon seudun ammattiopistossa on mahdollista opiskella hyvin yksilöllistä polkua pitkin, Ihamäki sanoo.

Positiivista kokemusta Salon opiskelumahdollisuuksista allekirjoittaa myös tekstiilialan opiskelija Elias Huotari. Hänellä on näyttelyssä esillä kaksi paitaa, jotka on valmistettu hamam-pyyhkeistä.

– Kummatkin paidoista ovat teijolaisen asiakkaani Päntsdrunkin tilaamia. Brändin lähtökohtana on mukavuus ja tämä materiaali, jota vaatteissa olen käyttänyt eli hamam-pyyhkeet. Suunnittelin Päntsdrunkille lyhyt- ja pitkähihaisen paidan, työn alla ovat vielä shortsit. Näitä malleja on tarkoitus valmistaa jatkossa myyntiin, Huotari kuvailee.

Toista vuotta tekstiilialaa opiskeleva Elias Huotari on suunnitellut teijolaiselle Päntsdrunk-vaatebrändille kaksi paitamallia, jotka ovat nähtävissä ammattiopiston näyttelyssä.

– Salon seudun ammattiopistossa tehdään hyvin käytännönläheisesti töitä. Aloitin opiskelun Turussa, mutta opintojen teoriakeskeisyys ei oikein ollut sitä mitä toivoin ja jatkoin seuraavan vuoden täällä. Salossa jokainen saa tehdä opinnoissa paljon oma-aloitteisesti, eli perustaa vaikkapa oman brändin halutessaan. Siitä pidän, hän kertoo tyytyväisenä.

Muurlan opiston opiskelijoiden Rutku-nimeä kantava kevätnäyttely lähestyy luovuutta piirrosten, maalausten ja veistosten kautta. Työt esittelevät Muurlan opiston sarjakuvan ja kuvittamisen linjan, animaatiolinjan, art & go -linjan sekä taidevuosi oppivelvollisille -linjan opiskelijoiden töitä.

– Tämänkertainen näyttelymme on näyteikkunanäyttely. Erikoista tänä vuonna on se, että nyt ensi kertaa mukana on Muurlan opiston uusi linja art & go, jossa käydään vuoden aikana läpi monipuolisesti kaikenlaisia taiteen perusjuttuja. Linjassa ideana on, että se sopii hyvin taidekouluista kiinnostuneille preppaukseksi, sillä opiskelijaksi näille aloille on äärimmäisen vaikeaa päästä, kertoo linjavastaava Sami Aho.

Art & go -linjalla on tehty maalauksen ja piirtämisen sekä muiden Muurlan opiston perinteisten kuvataiteen lajien ohella kuvanveistoa, mikä opistossa on kokonaan uusi aluevaltaus. Joitain näistä uunituoreista uutuuspullista nähdään myös tämän näyttelyn lasien takana.

– Kevätnäyttelyn nimi ”Rutku” on oppilaiden keksimä. Sanakirjan mukaan rutku tarkoittaa roikaletta, renttua tai retkua. Kun sitä käytetään tekemistä kuvaten, rutkahtaminen on mätkähdystä, rojahdusta tai retkottamista. Näin ollen näyttelytöitä yhdistää luomisen rutkumainen vapaus. Opettajien keksimänä kevätnäyttelyllä olisi varmasti ollut paljon tylsempi nimi kuin tämä, Aho naurahtaa.

Muurlan opiston näyteikkunoissa nähdään värejä ja kuva-aiheita laidasta laitaan, vain luovuus rajana.

Molempien opistojen näyttelyt ovat avoinna viikon ajan eli perjantaihin 11.5. asti, Salon seudun ammattiopiston näyttely kello 17 saakka.

Melissa Koponen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: