Lehmirannan Lavis-lauantai – Helppoa, hauskaa ja hikistä

Lehmirannan Lavista vetää lavalla seisova Salla-Maaria Lehmussaari. Alarivissä tyytyväiset lavistelijat Mia Kuisma, Pia Suominen ja Eija Härri.
Lehmirannan Lavista vetää lavalla seisova Salla-Maaria Lehmussaari. Alarivissä tyytyväiset lavistelijat Mia Kuisma, Pia Suominen ja Eija Härri.

Hauskaa ja hikistä – ehdottomasti.
Helppoa? Kyllä ja ei.

Joku on joskus väittänyt, ettei yksin tanssiessa voi astua kenenkään varpaille. Todistettavasti ihminen pystyy astumaan omille varpailleen, kun saa jalkansa tarpeeksi solmuun yrittäessään tanssia esimerkiksi jenkkaa ja valssia vuorotellen tai twistatessaan oikein antaumuksella. Siinä tosin myös lantio tuntuu irtoavan muusta ruumiista.

Lavis eli lavatanssijumppa on supisuomalainen keksintö vuodelta 2015. Tunnilla tanssitaan lavatansseista tuttuja valssia, humppaa, jenkkaa, jivea, cha chata ja salsaa. Tunnilla voi oppia lavatanssien perusaskeleita, mutta ehkä todennäköisempää on, että jumppaan hakeutuu ihmisiä, joille askeleet ovat jo tuttuja. Alkuvuosina Lavista oli tarjolla sekä liikuntakeskusten että urheiluseurojen valikoimissa, nykyään vähemmän, sillä jumppalajitkin noudattavat jonkinlaisia trendejä.

Lehmirannan lomakeskuksessa Lavista harrastetaan joka tiistai klo 17.30 alkaen aina toukokuun loppuun asti. Viikko sitten järjestettiin Lavis-lauantai, jolloin oli ensin kaksi kolmen vartin Lavis-tuntia ja sen jälkeen Allas-Lavis. Esa Pakarisen ”Lentävä kalakukko” ja salin täydeltä porukkaa tervehtivät tulijaa.
-Tervetuloa hyvät naiset ja mies, ilmoitti jumpan vetäjä Salla-Maaria Lehmussaari ja kappasta vain: yksi rohkea mieskin oli lähtenyt lavistelemaan.

Eija Härri on aloittanut Lavis-harrastuksensa tyttärensä Mia Kuisman innoittamana.
-Innostuin lajista ja olen nyt käynyt täällä 4-5 kertaa. Ainakin tässä tulee hiki. Ihan kaikkeen ei kroppa taivu, omien rajoitteiden mukaan mennään.

Liike on lääke, kuten Eija viisaasti toteaa.

Pia Suominen sen sijaan on ensimmäistä kertaa Laviksessa.
-Sisareni näki tästä selkeän ja informatiivisen ilmoituksen Facebookissa. Olen harrastanut aiemmin myös Zumbaa, joten osa askelista on tuttuja. Tämä on kivasti järjestetty tapahtuma ja järkevästi hinnoiteltu. Ja ohjaaja on tosi hyvä.

Salla-Maarialla on todellakin homma hallussa.
-Jos hävettää, niin silmät kiinni.

Tämä on kuulemma perusjuttuja Laviksessa.

Porukka pyörittää vimmatusti lantiota. ”Saletisti natsaa!” on Salla-Maarian mukaan liikkeen nimi.

Yllättäen iskenyt takatalvikaan ei haittaa tanssin ja jumpan riemua. Altaaseen siirryttyä Lehmirannan upeat maisemat hellivät sielua ikkunoiden takana. Lumihiutaleet leijailevat hiljalleen harmaalta taivaalta.
-Otetaanpa hiihtoliike, sanoo Salla-Maaria ja pistää soimaan ”Aurinko paistaa ja vettä sataa, taitaa tulla kesä…”

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: