Kähönen Matildanjärven Lumossa

Jaana Kähösen valokuvia Matildanjärveltä on esillä näyttelyssä.

Mathildan Marinan galleriaan Mathildedalissa avautuu ensi viikon perjantaina Jaana Kähösen taidenäyttely ’’Matildanjärven Lumossa’’. Näyttely koostuu yhteensä 24 teoksesta, jotka pohjautuvat Kähösen omiin valokuviin Matildanjärveltä.

Kähönen kertoo ihastuneensa Teijon kansallispuistossa sijaitsevaan Matildanjärveen ensi silmäyksellä kymmenisen vuotta sitten.

– Järvi on muodostunut minulle erityisen rakkaaksi, ja se toimii myös inspiraation lähteenä kuva- ja kuosisuunnittelijan työssäni, Kähönen kertoo näyttelyn tiedotteessa.

Järvessä kiehtoo sen monimuotoisuus ja vuodenaikojen, vuorokauden aikojen ja säiden mukaan vaihtuvat maisemat. Järven kullanvärinen vesi heijastaa valoa aivan erityisellä tavalla.

– Järvi on tuonut lohtua, rauhoittanut, ilahduttanut ja virkistänyt. Olen kuvannut järveä ja sen ympäristöä tuhansien kuvien verran.

Jaana Kähönen (DJK Design Jaana Kähönen) tekee päätyökseen omiin valokuviin pohjautuvia, digitaalisia kuvateoksia ja tekstiilikuoseja. Luonto ja vanhat kaupungit ovat tärkeässä roolissa Jaanan töissä, mutta niistä löytyy usein myös jotain unenomaista tai yllätyksellistä.

Uniikit kuvateokset painetaan sametille pienissä sarjoissa.

Kähönen asuu ja työskentelee Mathildedalissa ja Turussa. Hänen töitään on ollut esillä paitsi hänen omassa kesägalleriassaan Mathildedalissa myös lukuisissa muissa taidenäyttelyissä.

Hän on toiminut Salon Taiteilijaseuran puheenjohtajana vuosina 2022-2023, ja hänen töitään on vuokrattavissa Salon Taiteilijaseuran Taidelainaamosta. Kähönen on valittu Turun Yrittäjien Vuoden 2023 Hantvärkkäriksi.

Näyttely on avoinna lähinnä viikonloppuisin, Mathildan Marinan aukioloaikojen puitteissa 25.4. saakka.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: