Kaivolan koulun pienet oppilaat juhlivat ystävänpäivää Musiikkitalossa Helsingissä

Kaivolan koulun oppilaat valmistautuivat maanantaina Musiikkitalon konserttiin. Yhteiskuva otettiin myös Musiikkitalossa.

Kaivolan koulun alkuopetuksen kaksi luokkaa viettivät tiistaina ikimuistoisen päivän Helsingissä.

Pertteliläiset eka- ja tokaluokkalaiset olivat voittaneet Sanomapron kilpailun arvonnassa liput Ystävien aapisen ja lukukirjan lauluihin.
-Tunnelmallinen konsertti järjestetään Helsingin Musiikkitalolla ystävänpäivänä. Käytämme koulussamme Ystävien aapista lukemaan oppimiseen, kakkosluokan opettaja Mervi Rahko kertoi edeltävällä viikolla.

Kaivolassa musiikki ja kulttuuri ovat iso osa koulun arkea. Oma aapinen on tärkeä kirja, josta ekaluokkalaiset oppivat maanantaina Ö-kirjainta luokanopettaja Terhi Isomäen johdolla.
-Juuri nyt opimme vierasperäisiä kirjaimia, Isomäki kertoo.

Ystävien aapinen ja lukukirja -kokonaisuus sisältää kirjojen lisäksi muun muassa digimateriaalia ja lauluja. Luokassa vieraillut toimittaja sai kuulla oppilaiden laulamana viimeisimmän säkeistön. Lisää tulee aina neljän kirjaimen jälkeen.

Luokassa suurin osa viittaa kertoakseen osaavansa jo lukea – ainakin jonkin verran. Armas kertoo hänkin osaavansa jo, isoveli toki osaa vielä paremmin.

Kaivolan pienimmät oppilaat ovat jo retkeilleet lähimaastossa ja myös Salon jäähallissa. Bussimatka Helsinkiin on jännittävä kokemus.
-Me saadaan pitää kännyköitä matkalla. Mutta ei konsertissa, lapset kertoivat.

Ystävien aapinen ja lukukirja ovat kustantajan mukaan löytäneet paikan alkuopetuksen oppilaiden ja opettajien repuista. Suurta suosiota ovat saavuttaneet myös sarjan laulut, joita oppilaat kuuntelevat myös vapaalla Youtube-kanavalta.

Musiikkitalon konsertissa 10-henkinen orkesteri esitti Ystävien aapisen ja lukukirjan suosituimpia lauluja, joiden välissä Vuokko Hovatta kertoi Anneli Kannon kirjoittaman uuden tarinan Papun, Ullan ja Aamoksen ystävänpäivästä.

Kaivolan koulussa ystävänpäivää vietettiin jo maanantaina, oppilaiden mielestä ystävänpäivä on oikeastaan joka päivä. Kaverit ovat tärkeitä.

Konserttia seurattiin Kaivolan koulussa myös ylemmillä luokilla suorana lähetyksenä livestreamin kautta.

Kaivolan koulu on pieni suuri koulu. Näin koulun väki kuvaa itse itseään kotisivuillaan.
-Meillä on hyvä yhteishenki ja toimimme yhteistyössä yli luokkarajojen. Hyödynnämme luontoa ja lähiseutua monipuolisesti oppimisympäristönä. Suurella pihalla on lähes sadalla oppilaalla tilaa leikkiä ja temmeltää.

Kaivolan koulu panostaa kulttuuriin.
-Koulullamme on järjestetty useiden vuosien ajan kulttuuritapahtumia, joissa oppilaat pääsevät harjoittelemaan ja esittämään taitojaan näytellen, tanssien, laulaen, soittaen ja vaikka lavasteita tehden.

Musiikkiteatteriproduktioiden lisäksi perinteisiin kuuluu Talent-kisojen pitäminen sekä Kultakurkku-laulukilpailut, joita on pidetty jo usean vuosikymmenen ajan.
-Kuvataide on myös vahvasti mukana koulun arjessa. Panostamme koulussa suomalaisen kulttuuriperinteen vaalimiseen.

Koulun toimintaa ohjaa vahvasti yhdessä tekeminen. Koulun oppilaskunta toteuttaa vuosittain yhteisiä toimintapäiviä tai liikuntatapahtumia. Yhteistyötä tehdään paikallisten järjestöjen ja yhteistyötahojen kanssa.
-Kerhotoiminta tavoittaa vuosittain suuren osan oppilaista. Kerhoissa soitetaan ja lauletaan, piirretään ja askarrellaan sekä liikutaan.

Koulun toimintakulttuuria kehitetään jatkuvasti tavoitteena lasten ja työyhteisön hyvinvointi.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: