Kamiinoita Salosta Ukrainaan

Sanna Sallinen, Tapio Warén, Kristian Johansson ja Mikko Lempiäinen lahjoitustilaisuudessa.

LähiTapiola Etelä lahjoittaa kamiinoita Ukrainaan.

Yhtiö kertoo tiedotteessa tekevänsä Pro Ukraina, Omri ry:lle 20 000 euron käyttörahastolahjoituksen, joka mahdollistaa 110 kamiinan valmistamisen ja kuljettamisen Ukrainaan.

– Lahjoituksella haluamme helpottaa sodan keskellä elävien ihmisten elämää. Ruoka ja lämpö ovat perusjuttuja, joista Ukrainassa on sodan takia pulaa. Kamiina on pieni asia, mutta se voi olla elintärkeä. Omri ry on erittäin luotettava taho, jonka kautta paikalliset toimijat valmistavat ja kuljettavat kamiinat kaikkein akuuteimmille alueille Ukrainaan, toimitusjohtaja Mikko Lempiäinen sanoo.

Myös Salon kaupunki osallistuu kampanjaan lahjoittamalla varat 24 kamiinan hankintaan. Samalla Salo haastaa muut Suomen kunnat ja kaupungit mukaan kampanjaan.

Salossa valmistettuja kamiinoita viedään Ukrainaan tukemaan ukrainalaisten selviytymistä jokapäiväisestä elämästä etenkin sähkö- ja kaasupulasta kärsivillä alueilla.

Kamiinat valmistetaan Salossa Stremet Oy:n ja Arvo Piiroinen Oy:n yhteistyönä. Kamiinoiden toimituksesta Ukrainaan vastaa Pro Ukraina, Omri ry.

Yhden kamiinan hinta on 188 euroa ja hinta kattaa valmistus- sekä pakkaus- ja kuljetuskustannukset eli kamiinat eivät tuota yrityksille voittoa. Kamiinoita valmistetaan Salossa sitä mukaa kun lahjoituksia tulee, ja niiden valmistukseen osallistuu myös salolaisyrityksissä työskenteleviä ukrainalaisia.

Kampanja on ollut käynnissä reilun vuoden ja sen aikana kamiinoita on lahjoitettu noin 3000.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: