Karhubasket parempi Salohallissa – ottelusarja jatkuu maanantaina

Pekka Mäenpää

Vilpas ja Karhubasket aloittivat pudotuspelit Salohallissa.

Kauhajoen Karhubasket oli kannattajineen liian kova yhdistelmä Vilppaalle Korisliigan puolivälierien avausottelussa.
Kauhajoki puristi kotijoukkueen liikkumatilan minimiin ja nappasi perjantaina Salohallista 55-72 vierasvoiton ja samalla kotiedun. Karhun jääminen 72 pisteeseen olisi Vilppaan paremmalla heittopelillä tarkoittanut kotivoittoa, mutta osumatarkkuus ei tällä kertaa riittänyt tuon enempään.

Sairastuvalta sopivasti pudotuspeleihin toipunut Karhubasketin Topias Palmi (15/8) oli käsi paketissakin kullanarvoinen pelaaja joukkueelleen. Heittopeli ei kummallakaan joukkueella häikäissyt, mutta Karhun puolustus oli perjantaina todella hyvä.
– Puolustus oli meidän avain voittoon tänään. Se toimi ihan muutamia minuutteja lukuun ottamatta tosi hyvin. Palloa laitettiin paljon radalle ja prosentit eivät ole ehkä kaikista mairittelevammat, Palmi totesi.
Vilpas heitti bonusviivan takaa 32 kertaa, mutta osui vain 7 kertaa. Karhubasketin vastaavat lukemat olivat 13/38, mutta vieraat nostivat onnistumisprosenttiaan, kun peliä ratkaistiin.
Kumpikin joukkue otti enemmän kolmosyrityksiä kuin kakkosia.

Myös päävalmentaja Janne Koskimies kiitteli omiensa keskittymistä puolustamiseen.
– Tilastorivi kertoo, että Vilpas teki peräkkäisillä kymmenminuuttisilla 13, 13, 15 ja 14 pistettä, mikä kertoo meidän puolustuksen onnistumisesta. Puhuttiin etukäteen siitä, että Vilpasta vastaan kolmen pisteen viivan puolustaminen on avainasia.

Vilppaan Riku Laine (2/5) sanoi nauttineensa pudotuspelitunnelmasta.
– Oli intensiteettiä ja kiva peli pelata. Tosi hyvä tapahtuma siltä osin, että sai painia.
Laine totesi sen, minkä yli 1400-päinen yleisökin näki varsinkin toisella puoliajalla.
– Kauhajoen puolustus sai meidän hyökkäyspelin staattiseksi. Ei saatu ihan niin hyvin heittoja, mitä halutaan.
Laineen mukaan varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hyökkäyspeli toimi, vaikka tulos jäi uupumaan.
– Saatiin hyviä paikkoja, ei pystytty laittamaan sisään.

Vilppaan päävalmentaja Jussi Savolainen peluutti miehistöään suhteellisen tasaisesti. Tappiosta huolimatta luottoa joukkueen mahdollisuuksiin riittää edelleen.
– Ihan luottavainen fiilis. Eka puolisko oli meiltä hyvä.
Savolainen laski Vilppaan saaneen ensimmäisen kaksikymppisellä kuusi pelitilanneheittoa vastustajaa enemmän ja rakennettua hyviä heittopaikkoja.
– Ei olisi ollut vääryys, jos oltaisiin johdettu 10-15 pinnaa. Mutta korit täytyy myös tehdä. Ottelutapahtumiin nähden aika luottavainen fiilis, Savolainen sanoi ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.
Toki pelin päätyttyä myös tilastot kertoivat, miksi vierasjoukkue oli parempi. Karhu alkoi osua, tehdä riistoja ja napsia pelin edetessä myös tukun hyökkäyslevypalloja. Juuri silloin kuin tarvittiin.

Tavon King korin alla.

Vilppaasta kukaan ei yltänyt perjantaina parhaimpaansa; jalkansa kolhaissut Jamison Overton (11/4) ja takamies Tavon King (12/3) tekivät isoimmat pisteet. Juho Nenonen (2/6) sai nauttia tälläkin kerralla Karhun fanijoukon erityishuomiosta, jota pari kolaria vain lisäsivät.
Muut tilastomerkinnät: Jacob Grandison (7/4), Teemu Suokas (9/3), DeAndre Dishman (4/3), Tyree Eady (3/2), Mikko Koivisto (5/0) ja Luukas Vaara (0/1).

Juhonen Nenonen syöttää korin alta palloa heittäjälle. Perjantaina Vilppaan osumatarkkuus jäi vajaaksi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: