Kevät on Salon kansalaisopiston näyttelyiden aikaa

Kansalaisopiston kädentaitojen ja sanataiteen kevätnäyttely on avoinna Salon pääkirjastolla.

Salon kansalaisopiston kädentaitojen ja sanataiteen kevätnäyttely on avoinna Salon pääkirjastolla 12. huhtikuuta saakka.

Kirjaston Salonki-näyttelytilassa on nähtävillä muun muassa lasten ja nuorten käsityökoulun Halikon alakoululaisten ryhmän ja Salon nuorten ryhmän töitä.
-Aikuisten kursseista ovat mukana puutyöt, intarsia, kitaran rakentaminen, puukkokurssi, tilkkutyöt, neuleklubi, kaksiulotteinen huovutus ja ompelu, kansalaisopisto kertoo tiedotteessa.

Sanataiteen kurssi on tehnyt näyttelyyn myös osallistavan kirjoitustehtävän ja näyttelyvieraat voivat jättää omia tekstejään niille varatulle pyykkinarulle.

Salon kansalaisopiston kevään ohjelmassa on useita kädentaitojen ja kuvataiteen näyttelyitä sekä teatterin, musiikin, tanssin ja lausunnan esityksiä.

Jo ensi viikolla pääsee nauttimaan teatterista.

Kulttuuritila Näkkärissä nähdään ensi viikon tiistaina 9. huhtikuuta Dramaturgia- ja esitysprojekti -kurssilaisten ideoima ja kirjoittama esitys ”Mikset koskaan kertonut mulle”, jonka teemana on puhumattomuus sekä ylisukupolvisuus.

”Miksi sukulaiset eivät koskaan käy kylässä? Miksi isä saa raivokohtauksia? Miksi lapset lähetettiin sijaiskotiin? Miksi mies pakkaa tavaroitaan ja on yhtäkkiä muuttamassa pois? Miksi on niin vaikea sanoa ääneen sitä, että rakastaa? ”

Koskettavissa, omaelämäkerrallisissa kohtauksissa käsitellään paitsi yksinäisyyttä, surua, syyllisyyttä ja häpeää, myös ihastumista, lempeyttä, iloa ja suvaitsevaisuutta. Esityksen pohjavire on toiveikas.

Noin tunnin kestävän esityksen Dramaturgia ja ohjaus on Sarika Lipastin käsialaa.

Myös kansalaisopiston musiikkiryhmät esiintyvät pitkin kevättä. Ensimmäisenä päästään kuulemaan ”Laulusolistien iltaa” ensi viikon tiistaina 9. huhtikuuta Perniön kirkonkylän koululla.

Kuvataiteen Minimaailmannäyttely on avoinna Salon keskustassa sunnuntaihin saakka.

Perniön kuvataidekouluryhmän näyttely avautuu Perniön kirjastoon maanantaina ja Kiertävän kuvataidekoulun näyttely Suomusjärven kirjastoon tiistaina.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: