Käsityöläisten pop up tapahtuma toi hymyn huulille

Martina Vara

Sirpa Sillanpää Punkalaitumelta oli tullut tapahtumaan myymään sataprosenttisesta suomenlampaan villasta huovutettuja vaatteita ja asusteita.

Teijon masuunilla lauantaina järjestetty käsityöläisten ja taiteilijoiden pop up tapahtuma sai vallitsevan poikkeustilan tuntumaan jo lähes kaukaiselta pahalta unelta.

Ihmisiä saapui läheltä ja kaukaa ja hymyt olivat herkässä niin myyjillä kuin asiakkaillakin. Tätä olivat jo monet kaivanneet. Varsinkin myyjät, jotka mieluiten kokisivat asiakkaan kanssa aidon kohtaamisen. Ilmoittautuneista kahdestakymmenestä myyjästä noin kymmenen oli paikalla epävakaisen sään vuoksi, mutta se ei tunnelmaa latistanut.

Vaatetusalan artenomi Sirpa Sillanpää Punkalaitumelta oli tullut tapahtumaan myymään sataprosenttisesta suomenlampaan villasta huovutettuja vaatteita ja asusteita.
– Olen täällä ensimmäistä kertaa mukana, mutta en takuulla viimeistä kertaa, napauttaa Sillanpää ja lisää että Teijolla on aivan omanlaisensa tunnelma.
– Täällä on niin kaunis valo jotenkin ja vaikka olen kiertänyt paljon erilaisia ruukkikyliä niin Teijon alue ja juuri tämä kartanon alue pysäytti minut ainutlaatuisuudellaan.

Sirpan huovuttamat vaatteet kestävät aikaa. Ideat ja inspiraatiot vaatteisiin syntyvät taianomaisista kuvioista ja menneistä tarinoista yhdistettyinä pukeutumisen historiaan. Oman mausteensa kokonaisuuteen tuo myös väripsykologia jota jokaisessa vaateessa käytetään.
– Ei ole ihan sama mitä värejä yhdistellään, väreillä on todellakin väliä, kertoo Sirpa joka on opiskellut myös värioppia ja -psykologiaa.

Loimaalainen kuvataiteilija Kerttu Salonen on käynyt aikaisemminkin Masuunissa ja oli todella iloinen kuullessaan, että tapahtuma järjestetään erikoisesta tilanteesta huolimatta.
– Uskon että monen ihmisen ajatusmaailma on uusiutunut pysähdyksen takia. On jouduttu miettimään mitä oikeasti elämältä haluaa. Se jättää vaikutteensa, miettii Kerttu.

Kuvituskuvien, grafiikan ja maalaamisen lisäksi Salonen tekee keramiikkaa. Käsissään hän pitelee pieniä sieviä keraamisia siipiä, joita katsellessa niiden ympärille alkaa kuin varkain kehittyä satumainen tarina.
Teijon Masuunin markkinointi- ja näyttelyvastaava Marja-Maria Bäckmand kertoo pop up tapahtuman järjestämisen lähteneen käsityöläisten omasta aloitteesta.
– Me taas halusimme tarjota käsityöläisille näkyvyyttä ja maksuttoman myyntipaikan, kertoo Marja-Maria.

Loimaalainen kuvataiteilija Kerttu Salonen esittelee keraamisia siipiä.

Seuraava käsityöläisten pop up tapahtuma järjestetään lauantaina 27. kesäkuuta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: