Teijon kansallispuistossa valvontatempaus viikonloppuna

Metsähallitus järjestää Teijon kansallispuistossa tulevana viikonloppuna valvontatempauksen ”Teijon tarkastuksen”.

Metsähallitus järjestää Teijon kansallispuistossa tulevana viikonloppuna valvontatempauksen ”Teijon tarkastuksen”. Perjantaina ja lauantaina pelastuslaitoksen, poliisin ja Metsähallituksen väestä koostuva viiden henkilön partio kulkee Teijon kansallispuistossa ja kertoo retkeilijöille hyvistä retkeilytavoista sekä muistuttaa turvallisesta tulen käytöstä.

Teijolla on esiintynyt yhä enemmän ikävää käyttäytymistä mm. laittomia tulipaikkoja ja roskaamista. Kevään aikana myös monet uudet retkeilijät ovat löytäneet Teijon kansallispuiston. Kaikilla eivät ole vielä paloturvallisuus, toisten retkeilijöiden ja luonnon huomioiminen hallussa.

– Suurin osa retkeilijöistä osaa toimia hyvin ja olemme ennen kaikkea liikkeellä hyvien retkeilytapojen puolesta ja luonnonsuojelun, yleisen viihtyvyyden ja turvallisuuden vuoksi. Tarvittaessa muistutamme hyvästä retkietiketistä, Metsähallituksen luontovalvoja Petri Loikkanen sanoo.

Poliisin tavoitteena yhteisvalvonnassa on yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitäminen retkeily- ja luonnonsuojelualueilla.

– Poliisi kiinnittää valvonnassa huomioita erityisesti tulen tekemiseen, koirien kiinnipitämiseen sekä samalla yleiseen viihtyvyyteen alueella”, sanoo rikoskomisario Pertti Läksy Lounais-Suomen poliisilaitokselta.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: