Kaupunginhallitukselle esitetään asuntomessujen hakemista Saloon vuodeksi 2028, 2029 tai 2030

Asuntomessukohteet tulisivat sijoittumaan Salon keskustaan joen molemmille puolille joko jokivarteen tai lähelle sitä.

Tulevana maanantaina kokoontuvalle Salon kaupunginhallitukselle esitetään, että se esittäisi edelleen kaupunginvaltuustolle asuntomessujen hakemista Saloon joko vuodeksi 2028, 2029 tai 2030. Asuntomessukohteet tulisivat sijoittumaan Salon keskustaan joen molemmille puolille joko jokivarteen tai lähelle sitä, kerrotaan Salon kaupungin tiedotteessa.

Asiaa on valmisteltu yhteistyössä Osuuskunta Suomen Asuntomessujen kanssa ja valmistelussa on päädytty uudenlaiseen hajautettuun asuntomessukonseptiin. Nyt ehdotettu keskustakonsepti täyttää kaupungin tavoitteet kaupunkikeskustan kestäväksi kehittämiseksi sekä osuuskunnan asettamat edellytykset messuhankkeen toteuttamiseksi.

Salon asuntomessuilla keskeisiä kestävää kehitystä palvelevia teemoja olisivat tiivistyvä, korjaava ja eheyttävä kaupunkirakentaminen, muuntojoustava rakentaminen sekä kevyen liikenteen keskusta-alue uusine kevyenliikenteen siltoineen.

– Olemme iloisia siitä, että Suomen Asuntomessut on ennakkoluulottomasti lähtenyt kehittämään kanssamme hieman uudenlaista asuntomessukonseptia. Meillä on ollut valmistelussa useampia erilaisia vaihtoehtoja, mutta tämä nyt päätöksentekoon tuleva ehdotus on monella tavalla omien strategisten tavoitteidemme mukainen, kertoo kaupunginjohtaja Anna-Kristiina Korhonen.

Jos kaupunginhallitus ja edelleen kaupunginvaltuusto hyväksyvät nyt valmistellun periaatepäätöksen, voidaan sen pohjalta valmistella varsinainen hakemus Osuuskunta Suomen Asuntomessuille.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: