Kaupunginhallitus säästäisi Hajalan ja Teijon koulut

Salon kaupungin suunnitelmat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen tilaratkaisuista pyörähtivät maanantai-iltana jälleen uuteen asentoon.

Tällä kertaa oli kaupunginhallituksen vuoro tehdä pienten päiväkotien ja koulujen tulevaisuudesta omat linjauksensa; lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto.

Kaupunginhallitus äänesti kokouksessaan 12 kertaa.

Lopputulemana valtuustolle esitetään Hiiden koulun lakkauttamista 1.8. alkaen ja Saurun koulun toiminnan lopettamista 2023. Hermannin yläkoulu siirtyy takaisin Torikadulle tammikuussa 2021.
Kaupunginhallitus yhtyi kaupunginjohtajan esitykseen siitä, että Uskelan koulun Kavilankadun rakennusta ei peruskorjata eikä myöskään uutta koulurakennusta tehdä keskusta-alueelle. Oppilaat sijoitetaan muihin kouluihin siinä vaiheessa, kun rakennus ei sovellu enää opetuskäyttöön.

Kaupunginjohtajan esityksestä poiketen kaupunginhallitus haluaa siis säilyttää Teijon ja Hajalan kyläkoulut. Kaupungin lukioiden tilannetta ei kaupunginhallituksessa käsitelty lainkaan, joten niiden toiminta jatkuu entisissä tiloissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: