Kesällä nautittu pilateksesta Salon taidemuseo Veturitallissa

Salon Veturitalli taipuu myös Pilateksen harrastamiseen. Kuva: taidemuseo Veturitalli

Kuvataiteilija Mari Rantasen kesän näyttely Salon taidemuseossa on täyttänyt museon salit herkullisilla väreillä. Yhteistyö Veturitallin ja Liikuntapalveluiden välillä toi senioreille mahdollisuuden kokeilla, miltä kuntoliikunta tuntui taiteen keskellä. Liikunnanohjaaja Hanna-Mari Ruotsalaisen vetämät maksuttomat pilatestunnit touko-kesäkuussa kohdennettiin ikääntyneille. Ilmoittautuminen oli Hellewi-järjestelmässä. Valtavan suosion vuoksi ryhmiä perustettiin kaksi.

Pilates on tuttu termi, mutta mitä se tarkoittaa? Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka on kehittänyt Joseph Pilates (1883–1967). Harjoittelun teho perustuu kuuteen periaatteeseen, jotka ovat tarkkuus, keskittyminen, keskustan käyttö, hallinta, virtaus ja hengittäminen. Pilates vahvistaa erityisesti kehon syviä tukilihaksia, jotka ylläpitävät hyvää ryhtiä. Pilatesta voisi kutsua liikkumisen kieliopiksi.

Entä kuinka pilates onnistui taidemuseossa? Eräs osallistuja kertoi, kuinka punaisella matolla taidemuseon salissa jumpatessa olo on kuin kuninkaallisella! Tunnin aikana tuli huollettua kehoa ja mieltä, ja elämys oli kokonaisvaltainen. Tunnit toimivat alkukesän helteillä viileässä museotilassa. Veturitalliin astuivat nyt myös ne, joille taidemuseo ei ehkä ennestään ollut tuttu.

Veturitallin avara näyttelysali oli tänä kesänä erinomainen ympäristö keskittyä liikkeeseen. Aina tapahtumien tuominen museoon ei valitettavasti onnistu, sillä toiminta suunnitellaan näyttelyiden ja teosturvallisuuden ehdoilla. Haaveissa olisi niin osallistujien kuin järjestäjien puolelta jatkaa onnistunutta yhteistyötä kesällä 2025.

Salonjokilaakso / Taidemuseo Veturitalli

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: