Halikkolaisnuoret kesätöissä kulttuurin parissa Wiurilassa

Miisa Wiman, Jasmine Vatanen ja Lumiella Salmiranta Wiurilan kesän näyttelyn avajaisissa.

Wiurilan kesän Studionäyttely tuo Saloon turisteja eri puolilta Suomea.

Samalla reissulla pääsee tutustumaan Wiurilan kartanon kauniiseen miljööseen ja myös Salon Taidemuseo kutsuu kulttuurista kiinnostuneita.

Kulttuurista ovat kiinnostuneet myös Wiurilan kesän näyttelyn kesätyöntekijät Miisa Wiman, Jasmine Vatanen ja Lumiella Salmiranta, jotka kestitsivät ensimmäisen työviikkonsa päätteeksi näyttelyn avajaisvieraita mansikoilla ja kuohuvalla.

– Ei me olla vielä asiantuntijoita, mutta koko ajan opitaan, tytöt kertoivat.

Jännittävä avajaispäivä oli viimeinen yhteinen työpäivä, näyttelyn päivystystä tehdään vuorotellen.

– Nähtiin tällainen kesätyöpaikka netistä, haettiin ja päästiin.

Kolmikko on kesälomalla Armfeltin koulusta. Miisa menee syksyllä ysille, Jasmine ja Lumiella aloittavat syksyllä Salon ammattiopistossa hiusalan koulutuksen. Sitä ennen tehdään töitä ja lomaillaan.

Wiurilan kesän kuraattorit Jaana Saario ja Johanna Sarparanta iloitsivat avajaistunnelmasta suurilukuisen vierasjoukon parissa. Mukana olivat myös Wiurilan kartanon uusi isäntä Alexander Aminoff ja äitinsä Anne-Marie Aminoff, joka kertoi hieman hellittäneensä työntekoa sukupolvenvaihdoksen jälkeen.

Kreetta Järvenpää, Johanna Sarparanta, Jaana Saario, Kim Jotuni, Erik Creutziger ja Jenni Vakkilainen toivottavat vieraat tutustumaan Wiurilan kesän näyttelyyn.

– Ryhmiä on käynyt paljon ja heidän kanssaan olen viihtynyt. Ruohonleikkuun olen jättänyt tänä kesänä, Anne-Marie kertoi.

Erik Creutzigerin, Kim Jotunin, Kreetta Järvenpään ja Jenni Vakkilaisen taidetta voi ihailla ja hankkia itselleen C.G. Engelin suunnittelemassa talouskeskuksessa sijaitsevassa Kaariholvin Galleriassa ja Galleria Pääskyssä.
Saario ja Sarparanta sanoittavat värikkään näyttelyä kuvaavasti.

”Näyttelyssä korostuvat ilo, huumori ja keveys. Kasvu, kypsyminen, kukoistus ja kuivuminen seuraavat sekä kesän kulkua että elämän vaiheita. Kukin taiteilijoista on myös tarinankertoja, jonka kieli kulkee omintakeista polkuaan ja muodostaa ajatuksenjuoksuja ja katkelmia, joita katsoja voi täydentää pysähtymällä taiteen ääreen. Teokset muodostavat teemallisesti ja teknisesti toisiaan tukevan monimuotoisen kokonaisuuden.”

Taiteilijat kutsuttiin näyttelyyn kuraattorien toiveiden mukaisesti, julkista hakua Studionäyttelyyn ei järjestetty.

– Emme tunteneet toisiamme eikä Wiurila ollut aiemmin tuttu paikka, nelikko kertoi.

Iltapäivän lehdistötilaisuuden ja illan avajaisten välissä ehti hyvin käydä tutustumassa salolaisiin kirpputoreihin ja taidemuseo Veturitallin näyttelyihin.

Wiurilan kesän toiminta muuttuu biennaalimuotoiseksi, millä pyritään mahdollistamaan toiminnan jatkaminen ja näyttelyiden sisällön säilyminen tuoreena, uudistuvana ja korkeatasoisena.

Joka toinen vuosi esitellään 1-5 aikalaistaiteilijan Studionäyttely, jonka Wiurilan kesä kuratoi.

Laaja, kuratoitu biennaalinäyttely tullaan jatkossa järjestämään vuorovuosina Studionäyttelyn kanssa, seuraavan kerran kesällä 2025.

Biennaalivuosina näyttelytiloina toimivat kartanopihan keskiössä sijaitsevat Viljamakasiini, Kaariholvi, Galleria Pääsky, Avaingalleria, Galleria Johannes, Galleria Hotelli sekä kartanon laaja puistoalue.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: