Kesäretki Särkisaloon – meren joogaa ja maistuvaa brunssia

Elina Koskinen

Särkisalossa joogataan merellisissä
tunnelmissa.

Aamu avautuu puolipilvisenä Förbyn Marinassa. On vielä hiljaista, vain lintujen äänet täyttävät ilman. Joutsenia lipuu kauempana merellä ja neljä haikaraa käy tervehtimässä rannalle asettuvia joogan harrastajia. Meren tuoksu ja hienoinen tuulen vire leijuvat ympärillämme. Förbyn pieni uimaranta sulkee meidät rauhoittavaan syliinsä.

Meren Joogan opettajana ja yrittäjänä toimiva Merja Reitti aloitti joogaharrastuksensa viitisen vuotta sitten, aluksi astangajoogan parissa. Harrastus vei mukanaan ja kiinnostus myös joogan henkiseen puoleen heräsi.
-Tämä on nyt kolmas kerta täällä Förbyssä ja meillä on aina ollut hienot ilmat. Tarkoitukseni on lomailla heinäkuussa, mutta saattaa olla että järjestän jossain vaiheessa pop-up joogatunteja. Täällä on ollut osallistujia Salosta ja myös muutamia paikallisia.

Muurlasta on paikalle tullut Ruskan perhe, josta äiti ja mummi osallistuvat joogaan, ja isä pitää silmällä pian viisi vuotta täyttävää Otsoa ja 2-vuotiasta Viljaa. Hämmästelen sitä, että he ovat jaksaneet nousta näin aikaisin ja ajella sieltä asti Särkisaloon.
-Muurlasta on sata kilometriä joka paikkaan, naurahtaa perheen isä viitaten työmatkoihinsa.
-Harrastan joogaa ympäri vuoden ja opetan sitä itsekin. Otso jaksaa sisätiloissa joogata koko tunninkin, mutta täällä on muitakin virikkeitä, kertoo puolestaan perheen äiti.
-Visualisoi ympärillesi kupla, jonka sisällä sinulla on hyvä olla, sanoo Merja.

Aurinko alkaa paistaa. Kokemus meren rannalla joogaamisesta on niin ihastuttava, että kuplasta ei hennoisi lainkaan poistua.
Kaikki joogaajat saavat käydä nauttimassa smoothien läheisessä Cafe Vinssissä. Tänään sattuu olemaan myöskin päivä, jolloin kahvilassa on tarjolla brunssia. Asiakkaita on mukavasti liikenteessä ja kahvilan emännällä Nina Nummentalolla on apulaisineen kiirettä. Muutaman sanan Nina ehtii kuitenkin vaihtamaan.
-Avasimme kahvilan viime vuoden kesäkuun 15. päivä. Sydänkesällä olemme joka päivä auki, elokuussa koulujen alkamisen jälkeen viikonloppuisin. Tämä rakennus on alunperin ollut vinssihuone, koneisto on silloin täyttänyt koko huoneen ja osa siitä on jätetty näkyville. Täällä on korjattu proomuja, viimeisimpänä kuunari Koivisto 80-luvun alkupuolella.

Nina Nummentalo emännöi Cafe Vinssiä.

Cafe Vinssissä ei ole erillisiä keittiötiloja, joten varsinaista ruokatarjoilua ei pystytä toteuttamaan.
-Meillä on pientä suolaista ja makeaa tarjottavaa, brunssin saaristolaisleivän olen ihan itse leiponut. Meillä on A-oikeudet ja koska pienvenesatamassa on polttoainetankki, meillä on tapana sanoa että voitelua saavat sekä veneet että veneilijät, hymyilee Nina.
-Rannikkoreitti ulottuu tänä kesänä ensimmäisen kerran Särkisaloon. Meillä käy pyöräilijöitä ja veneilijöitä, myös autoilijoita joille Särkisalo saattaa olla lähes eksoottinen kokemus!

Kahvilan terassilla soittaa trubaduuri Aimo Jalonen, ja myös muutamana lauantaina kesän aikana Cafe Vinssissä on elävää musiikkia. Pyöriä vuokrataan ja särkisalolaisen Saaren Taika-yrityksen luonnollisista raaka-aineista valmistettuja tuotteita on myynnissä. Sanomalehtiä voi kahvilassa lukea ja Salonjokilaaksokin näkyi valikoimassa olevan edustettuna.
Tunnelma kahvilassa ja koko Förbyn Marinassa on juuri sellainen, mitä Nina toivookin: leppoisa ja helposti lähestyttävä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: