Kevätmuodissa tyylejä yhdistellään estottomasti

Martina Vara

Nyt on nähtävissä paljon 90-lukua. Collegepaidat, kirkkaat värit, paikatut farkut, isot logot ja merkit, listaa Mervi Blom-Rantanen

Uusi sesonki ja uusi vuosikymmen tarkoittavat uusia mielenkiintoisia trendejä ja tuulia myös pukeutumiseen.

Kevät tuo mukanaan pastellin kestosuosikit kuten raikas vaaleansininen, pirteä vaaleankeltainen sekä hempeä vaaleanpunainen mutta mukaan mahtuu myös murrettuja sävymaailmoja kuten punertava terracotta, metsänvihreä ja khaki, jota harvemmin nähdään keväällä. Valikoimissa on myös yllättävän paljon mustaa.

Eri vuosikymmenien vaikutteet näkyvät vahvasti. Trenditietoinen yhdistelee vapaasti -70,- 80 ja -90 -lukua. Kuosilliset vaatteet ovat jo pitkään pitäneet pintansa. Tänä keväänä nähdään paljon hienostuneita kukkakuoseja, vahvoja graafisia kuoseja, pilkkuja sekä eläinkuoseja.

Nyt on lupa yhdistellä vaatteita monipuolisesti. Vaatteet ovat edelleen myös väljiä. Housujen lahkeissa saa olla leveyttä, mekoissa rentoa ilmavuutta sekä takeissa runsautta.

Materiaalien, värien ja kuvioiden lisäksi trendikästä on olla kestävää kulutusta suosiva kuluttaja. Nopeasti vanhenevan pikamuodin sijaan tietoinen kuluttaja panostaa ajattomiin laadukkaisiin klassikoihin, joita haluaa käyttää vielä vuosia ostopäätöksen jälkeenkin.
-Kevään muodissa on nähtävissä paljon 90-lukua. Collegepaidat, kirkkaat värit, paikatut farkut, isot logot ja merkit sekä yhdistelmä huppari ja pikkutakki, listaa Mervi Blom-Rantanen miesten ja naisten vaateliike Mer’villestä.
-Pellava materiaalina jatkaa vahvaa suosiotaan miesten paidoissa, jotka saavat ja kuulukin olla vähän ryppyisiä, Blom-Rantanen lisää.

Kierros Salon liikkeissä vahvistaa kevään katsauksen. Esillä on niin pastellin kuin myös syksyn sävyjä. Tyylejä yhdistellään estottomasti.
-Eri tyylin yhdistelyn hyvä esimerkki on muun muassa romanttisen kukkamekon yhdistäminen niukkaan nahkatakkiin ja maihinnousukenkiin, eräästä liikkeestä vinkataan.

Kevään kenkämuodissakin ovat esillä kirkkaat, jopa räikeät sävyt käsikädessä hempeiden pastellisävyjen kanssa. Tennareissa löytyy melkein koko värikartan kirjo.
-Yleensä syksyn valikoimiin kuuluvat korkeavartiset kengät ovat nyt valikoimissa myös keväälle, kertoo Sanna Kukurdaeva Plazan Kookengästä.

Tänä keväänä nähdään paljon hienostuneita kukkakuoseja, vahvoja graafisia kuoseja, pilkkuja sekä eläinkuoseja.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: