Kiikalan Hassut haahkat täyttävät näyttämön kahdestaan

Tuula Tielisen ja Simone Koiviston eli teatteriryhmä Hassujen haahkojen Pysäkki-näytelmä nähdään lauantaina kahvila-ravintola Helarinteessä.

-Kiikalan Ritva Valkama. Se on paras palaute, mitä olemme saaneet.

Niin että kumpi teistä?
-Molemmat. Ritva Valkama oli sen verran kova tyyppi, että tarvitaan kaksi henkeä täyttämään ne saappaat, nauravat Simone Koivisto ja Tuula Tielinen, alias teatteriryhmä Hassut haahkat.

Tuula muutti Kiikalaan vuonna 1996.
-Miehen perässä. Ensin seurusteltiin 26 vuotta ja mentiin sitten naimisiin, ihmisenhän pitää harkita tekemisiään. Olimme aamun ensimmäinen pari maistraatissa kello 9 ja sen jälkeen mentiin ABC:lle kahville. ”Häävieraita” oli paljon, tosin emme tunteneet heistä ketään. Paluumatkalla ajettiin Vähä-Hiiden kautta kotiin, tuli sitten häämatkakin tehtyä.

Tuula on lausunut runoja lapsesta asti ja toiminut Kiikalaan muuttaessaan kansantanssin opettajana.
-Vuonna 1998 olin perustamassa Kiikalan Kipinöitä ja vuonna 2011 aloitimme esitykset Simonen kanssa. Ensin esiinnyimme Tuula ja Simone -nimellä, mutta nyt olemme muutaman vuoden olleet Hassut haahkat. Tämä vuosi on ollut erityisen hieno, sillä osallistuimme Somerolla Teatterifestivaaliin ja saimme raadilta erittäin hyvän arvion. Siinä mielessä tämä on vaativaa, että meidän pitää täyttää näyttämö kahdestaan.
-Sen takia mä olen syönyt niin paljon, että täyttäisin näyttämön paremmin, lisää Simone naama peruslukemilla.

Simone on kotoisin Helsingistä ja muutti Kiikalaan vuonna 2002.
-Työskentelen kirkon nuorisotyön ohjaajana ja olen sen lisäksi opiskellut draamapedagogiikkaa, jota on voinut hyödyntää leipätyössäkin. Ohjasin aikoinaan muutaman näytelmän myös Salon Näyttämölle. Tapasimme Tuulan kanssa Rekijoen myllyllä, jossa Tuula oli juontamassa ja jakoi jotakin mainoksia. Kysäisin häneltä paikkakunnan teatteritouhuista ja siitä se lähti. Olen näytellyt, ohjannut ja käsikirjoittanut näytelmiä Kiikalassa. Mieleenpainuvin kommentti lehtiarvosteluissa on ollut ”paljasjalkainen, suurikokoinen naisnäyttelijä”.

Hassuilla haahkoilla on repertuaarissaan kaksitoista näytelmää, joista jokainen voidaan tarpeen tullen lämmittää. Esitysten kesto on suurimmaksi osaksi noin 45 minuuttia, uusin eli Pysäkki kestää puolitoista tuntia. Naisilla on selkeä työnjako: Simone käsikirjoittaa ja Tuula hoitaa markkinoinnin.
-Kun on keikkaa tarjolla, on nopeasti tarkistettavissa, sopiiko kummallekin. Autoon mahtuu sopivasti kaksi henkeä vaateitten ynnä muun rekvisiitan kanssa. Roolivaatteita on jonkin verran, sillä vaatteet ja roolit vaihtuvat lennossa.

Kiikalan kahvila-ravintola Helarinne on Hassujen haahkojen kotinäyttämö ja kaikkien näytelmien ensi-illat on pyritty järjestämään siellä.
-Pysäkin maailman ensi-ilta tosin oli kesällä Jokioisilla, mutta tulevana viikonloppuna 15.10. se esitetään Helarinteessä. Ulapalla tuulee -näytelmämme on vähän kuin pikkujoulu-show, ja sen esitys on Helarinteessä 4.11. Lisäksi vierailemme vielä Salon Teatterissa 25.11. Pulssi tuntuu -näytelmällä, jonka kaikilla tarinoilla on todellisuuspohjaa.

Tuulan ja Simonen keskinäinen naljailu kertoo hyvästä henkilökemiasta ja pitkäaikaisesta ystävyydestä.
-Rupea katselemaan nuorempaa kumppania vaan, sanoo Tuula
-Täällä on varmaan jotain outoa akustiikassa, kuuluu huonosti, vastaa Simone.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: