Kirkonrotat esittelivät kotikirkkoa pertteliläislapsille

Esikoululaisryhmä kuunteli tarkkaavaisena kirkonrottien juttuja Perttelin kirkossa.

Perttelin kirkossa piristettiin marraskuun harmautta viime viikolla lasten ja aikuisten yhteisellä kirkkokierroksella.
-Meillä Perttelissä käy joka neljäs vuosi marraskuussa niin, että rotat valtaavat kirkon, pappi Suvi Laaksonen kertoo 

Käytännössä kyse on siitä, että pertteliläiset päiväkoti-ikäiset lapset ja esikoululaiset pääsevät tutustumaan kirkkoon kirkonrottien avulla. Kirkorotiksi ovat laittautuneet seurakunnan työntekijät, jotka osaavat luonneroolinsa todistettavasti kukin vallan mainiosti.
-Kirkonrotat eivät tee vahinkoa, vaan heidän tarkoituksenaan on lapsilähtöisesti ja leikin avulla tehdä kotikirkkoa, kirkon symboliikkaa ja kristillisen uskon sisältöä tutuksi lapsille. 

Rottakierroksille kutsutaan alueen päiväkotiryhmät ja alakoulujen eka- ja tokaluokkalaiset. Normaaleina vuosina on järjestetty myös yleisökierroksia, mutta tänä vuonna ne jäävät väliin. 

Eskariryhmän Vilistäjät seurasivat kiinnostuneina opasrotta Leaa, joka johdatti lapset niin urkuparvelle, asehuoneeseen, alttarille, saarnastuoliin kuin sakastiinkin. Joka pisteestä löytyi rotta, joka kertoi omasta arjestaan ja opetti samalla jotain kirkosta.

Tämän vuoden kierroksella ovat opasrotan lisäksi olleet mukana ainakin kanttorirotta Kirsi, alttarirotta Anne-Maarit, jalkapuuhun jumittunut diakonirotta Elise, pönttörotta Aki ja sakastirotat Emmerdale alias Emmi ja Zuleiman alias Suvi.

Mukana on usein myös Tapulirotta Niina ja tänä vuonna ensimmäistä kertaa Perttelin alueen uusi emäntä Raisa, joka pääsi kokeilemaan rotta-asuaan ensimmäistä kertaa viime perjantaina.

Kirkonrottien äiti, nuorisotyönohjaaja Lea Pistemaa, on kehitellyt kirkonrottavierailusta pertteliläisen version ja myös asustanut rotat. Huhun mukaan rotat ovat jo levinneet Perttelistä muihinkin Salon seurakunnan kirkkoihin. 
-Toisin kuin normaalit rotat kirkonrotat ovat harmittomia, kilttejä ja katoavat yhtä nopeasti kuin ilmaantuvat tullakseen taas vuosien päästä takaisin ilahduttamaan uusia lapsiryhmiä.

Kierrosten sisältö vaihtelee vähän miehityksen ja läsnäolevan ryhmän mukaan, rotat kun mieluusti antautuvat myös keskusteluun kirkkovieraiden kanssa. 

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: