Musiikki ja tunnelma saavat palaamaan Tuskaan

Oona Hillgén ja ensimmäiset festarit ikinä. – Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan Tuskaan!

-Tänä vuonna päätin, että Tuskaan on päästävä kuuntelemaan hyvää musiikkia ja osallistumaan ylipäänsä ensimmäisiin festareihini ikinä, Lohjalla asuva Oona Hillgén sanoo.

Perjantaina festareilta tavoitettu nainen kertoo olleensa aina kesäisin töissä tai kesäteatterissa, joten festareille osallistuminen on ollut hankalaa. Tuska on ollut haaveena jo monta vuotta.
-Tarjonnassa kiinnosti erityisesti Gojira, Lorna Shore, Ghost, In Flames, Jinjer ja Electric Callboy, mutta suurimmaksi osaksi lähdin Tuskaan fiilistelemään hyvän porukan kanssa hyvää musiikkia. Uusina tuttavuuksina ainakin While She Sleeps ja Imminence jäävät kuunteluun.

Hillgénin kokemus Tuskasta on ollut erittäin positiivinen, ja ensi kesän kalenteriin on jo tehty tilaa Tuskalle.
-Kaikki on sujunut hyvin. Kannustan kaikkia metallimusiikin ystäviä käymään, vaikka ei juuri oma lempibändi siellä olisikaan. Vuoden päästä ehdottomasti uudestaan Tuskaan!

Toistamiseen Tuskaan saapunut salolainen Martti Koivusalo sanoo tapahtuman järjestelyjen sujuneen mutkattomasti.
-Järjestelyt oli esimerkillisesti hoidettu, jonotusajat olivat minimaaliset ja kaikki oli selkeästi merkitty. Myös alue tuntui pysyvän hyvin siistinä. Kaikin puolin järjestelyt ansaitsevat 5 tähteä, Koivusalo kommentoi.

Martti Koivusalo odotti perjantaina Gojiran keikkaa alkavaksi. Ennakkosuosikki lunasti kaikki odotukset. – Ehdottomasti paras keikka tähän mennessä.

Miehellä on Tuskasta muutenkin hyviä kokemuksia.
-Tuskassa festariyleisö on aina hyvin hengessä mukana, sillä on iso vaikutus siihen kuinka hyvän festarifiiliksen saa päälle.

Esiintyjistä Gojira, A.A. Williams, In Flames ja Avatar olivat ennakkosuosikkeja, mutta myös uusia mielenkiintoisia bändejä löytyi.
-Festareilla on aina kiva surffailla livemusiikkia ja käydä katsomassa itselleen vähemmän tunnettuja bändejä. Tänä vuonna Dance with the Dead sekä erityisesti Haken pääsivät jatkoon. Clutchin liveveto oli myös sen verran kiva, että taidan sitäkin kuunnella lisää.
-Gojiran keikka oli aivan uskomattoman hyvä, ehdottomasti paras keikka tähän mennessä.

Livemusiikki on lähellä miehen sydäntä.
-Käyn kerran tai kaksi kertaa vuodessa festareilla, koitan myös käydä yksittäisillä keikoilla aina kuin mahdollista.

Ensi vuoden Tuska jää vielä harkintaan, esiintyjät vaikuttavat festarivalintaan.
-Hyvää kesän jatkoa kaikille ja muistakaa Rock, Rauha ja Rakkaus.

Roosa Mikkola ja Lari Salakari ehtivät kuvaan lauantaina In Flamesin rautaisen ja hieman sateisen keikan jälkeen.

Kolme päivää Tuskassa viihtyneet halikkolaiset Roosa Mikkola ja Lari Salakari kertovat, että esiintyjälistalla oli tänä vuonna monta suosikkia. Livemusiikki ja tunnelma toivat pariskunnan toistamiseen Tuskaan.
-Metallifestareilla on ihan omanlaisensa tunnelma, ja musiikki, erityisesti rock- ja metallimusiikki on parasta livenä. Suosittelen vaikka vain ihan kokemuksena kaikille, Mikkola kommentoi.

Molemmat löysivät festareilta myös uutta kuunneltavaa.
-Motionless In White taitaa jatkossa päästä itselläni kuunteluun, Salakari sanoo.
-Minulla Dance with the Dead ja A.A Williams, Mikkola jatkaa.

Järjestelyt saavat myös Mikkolalta kiitosta.
-Mielestäni järjestelyt alueella toimi sujuvasti. Vaikka ihmisiä oli paljon ja toki piti jonottaa, niin jonot kulkivat nopeasti. Loppuillasta alue alkoi välillä olla melko roskainen, mutta seuraavana päivänä paikka oli taas ihan siisti.

Musiikki ja ystävät vievät heitä lähes joka kesä joillekin festareille.
-Parasta viikonlopussa oli kesä, musiikki, ystävät ja yhteenkuuluvuus, Mikkola sanoo.
-Yhteinen aika ja hyvä musiikki, Salakari komppaa.

Helsingin Suvilahdessa juhlittuTuska on todellakin vakiinnuttanut paikkansa metallikansan sydämissä – ennakkoon loppumyydyillä festareilla juhli kolmen päivän aikana 63 000 vierasta, mikä on Tuskan kaikkien aikojen kävijäennätys.
Festivaalijohtaja Eeka Mäkynen kommentoi onnistunutta festivaaliviikonloppua.
-Oli mahtavaa nähdä Tuska-heimon jälleen kasvavan, mutta ennen kaikkea lämmittää uskollisen kaartin palaaminen Tuskaan vuosi toisensa jälkeen. Se on uskomattoman hienoa ja vetää nöyräksi. Suvilahti osoitti jälleen erinomaisuutensa festivaalilokaationa ja olemme erittäin onnellisia, että ainakin vielä ensi vuonna jatketaan täällä.

Katja Pölönen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: