Kiskossa keskustellaan tiistaina turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksiköstä

Kiskon Kärkelässä avataan alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiasumisyksikkö marraskuun alussa. Alueen asukkaille järjestetään asiasta keskustelutilaisuus ensi tiistaina klo 17-19 Kiskon kirjastossa Toijassa.
Kärkelän toimintakeskukseen tulee asukkaille 40 paikkaa; henkilökuntaa siellä on kaikkiaan 18.
Kalliolan setlementin palvelutuotannon johtaja Kari Ollila kertoo, että toimintaa toteutetaan tiiviissä yhteistyössä Maahanmuuttoviraston kanssa.
– Yksikköön muuttavat nuoret ovat 16-17-vuotiaita. Nuorille järjestetään harrastustoimintaa, jota suunnitellaan yhdessä yksikön työntekijöiden ja nuorten kesken. Arkipäivisin yksikössä järjestetään suomen kielen opetusta, Ollila kertoo.
Kalliolan setlementillä on pitkä kokemus lastensuojelun sijaishuollosta, päihdekuntoutuksesta, kansalaisopistotoiminnasta, kansalaistoiminnasta ja sosiaalisesta nuorisotyöstä.
– Nämä toimintamuodot tukevat pohjan rakentamista alaikäisten turvapaikanhakijoiden elämälle ja kotouttamiselle Suomessa. Tukiasumisyksikön toimintaa tukevat esimerkiksi Kalliolan kansalaisopiston suomen kielen opetus turvapaikanhakijoille ja maahanmuuttajille, Kalliolan setlementin kansalaistoiminnan monivuotinen kokemus maahanmuuttajien vertaisryhmätoiminnasta ja asukastalotoiminnasta sekä Kalliolan Nuorten ylläpitämät Tyttöjen Talo ja Poikien Talo, jotka tarjoavat tytöille ja pojille kohtaamispaikan sekä tukea monikulttuurisesti ja sukupuolisensitiivisesti.
Salon Kiskon asumisyksikön johtajaksi on nimitetty sosionomi (yamk) Lauri Karjalainen.
– Otamme mielellämme mukaan paikallisia vapaaehtoisia, järjestöjä ja muita kiinnostuneita harrastus- ja muun toiminnan järjestämiseen alaikäisille turvapaikanhakijanuorille. Myös mahdolliset vaate-, harrasteväline- ja muut lahjoitukset ovat tervetulleita. Kaikissa asioissa voi olla yhteydessä Lauri Karjalaiseen, Ollila kertoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: