Salon kirjastot kiinni kahdeksi viikoksi

L45-15 PM Kirjasto satutunti
Salon kirjastojen ovet sulkeutuvat kahdeksi viikoksi.

Salonjokilaakso

Salon kaupunginkirjasto liittyy marraskuussa Vaskiin, varsinaissuomalaisten kirjastojen yhteenliittymään.
Kirjastopalvelujen esimies Jaakko Lind kertoo, että kirjastojärjestelmän vaihdosta ja Vaskiin liittymisestä johtuen kaikki Salon kaupunginkirjaston toimipisteet ovat suljettuina 9.-23. marraskuuta välisen ajan.
Myöskään kirjastoautot eivät liikennöi.
– Kirjastojen ulkopuolella sijaitsevat palautusluukut suljetaan viikon 45 aikana toimipisteiden sulkeutuessa. Kirjastojen kiinniolon aikana lainoja ei voi palauttaa mihinkään. Salomo-verkkokirjasto sulkeutuu 9. marraskuuta ja sen korvaava Vaski-verkkokirjasto avautuu viimeistään 30.marraskuta, Lind kertoo.
Varsinaissuomalaisen kirjastoyhteistyön laajentuessa kirjastojen tarjonta monipuolistuu ja asiointi helpottuu. Vaski-kirjastojen kokoelmat ovat kaikkien asiakkaiden käytössä. Vaskiin liittyminen tuo Salon kaupunginkirjaston asiakkaiden käyttöön entistä laajemman valikoiman e-kirjoja, vieraskielistä kirjallisuutta, lehtiä, musiikkia, jne.
– Varattu aineisto kuljetetaan varausmaksun hinnalla siihen Vaski-kirjastoon, mistä asiakas haluaa sen noutaa. Lainat voi palauttaa maksutta mihin tahansa Vaski-kirjastoon riippumatta siitä, mistä ne on lainattu tai minkä kirjaston kokoelmiin ne kuuluvat.
Laina-ajat, käyttösäännöt ja toimintakäytännöt ovat kaikilla Vaski-kirjastoilla yhteiset. Vaski-kirjastoissa on ennestään mukana seuraavat kunnat: Kaarina, Kustavi, Laitila, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Paimio, Pyhäranta, Raisio, Rusko, Sauvo, Taivassalo, Turku, Uusikaupunki ja Vehmaa. Varsinais-Suomen maakuntakirjastona Turun kaupunginkirjasto toimii Vaski-kirjastojen veturina.
Uudet käyttösäännöt ja maksut astuvat voimaan Salon kirjastopalveluiden avautuessa 24. marraskuuta.
Oleellisimpia muutoksia nykykäytäntöön verrattuna ovat se, että uusintakertojen määrä laskee nykyisestä seitsemästä kolmeen kertaan ja että myöhästymismaksut alkavat kertyä aineistosta heti eräpäivän jälkeen.

 

 

 

 

 

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: