Konstrundan avaa taiteilijoiden ja käsityöläisten ovet

Vuoden 2020 kuvitus, Linn Henrichson.

Tulevana viikonloppuna lähes 300 taiteilijaa, käsityöläistä ja muotoilijaa avaa ovensa yleisölle. Tänä vuonna osallistujia on etelän Hangosta pohjoisen Inariin ja lännen Eckeröstä idän Lappeenrantaan. Salon seudulta avoimia työpajoja löytyy Kiikalasta, Teijon Mutaisista, Särkisalosta, Förbysta, Hirsjärveltä, Somerolta ja Paimion Preitilästä.

Kaikki osallistujat esitellään verkkosivuilla www.konstrundan.fi.
– Vaikka kokonaistavoitteena on tavoittaa jopa 15 000 kävijää, määrä jakautuu useampaan sataan kohteeseen koko viikonlopun aikana, joten kyse ei ole suurista väkijoukoista. Kaikkia vierailijoita kehotetaan pitämään etäisyyttä toisiinsa ja noudattamaan muita ajankohtaisia suosituksia vierailukohteissa, sanoo projektijohtaja Martina Lindberg.

Konstrundanin päällimmäisenä tavoitteena on tuoda esiin luovan alan ihmisiä, jotka työnsä kautta rikastuttavat elämäämme ja arkeamme niin monella eri tavalla. Lisäksi Konstrundan tarjoaa luonnollisia ja arvokkaita tapaamisia yleisön kanssa, jolloin taiteilijat, käsityöläiset ja muotoilijat voivat kertoa työstään ja keskustella siitä kiinnostuneiden kanssa.

Nämä tapaamiset merkitsevät paljon Konstrundanin osallistujille. Yhteiskunnan kuluvan vuoden haasteet ovat koetelleet luovaa alaa kovalla kädellä. Siksi olisi toivottavaa, että tuemme myös paikallisia luovia toimijoita ostamalla suomalaista taidetta ja käsityötä. Useita näyttelyitä ja messuja on peruttu, mikä on merkinnyt suuria taloudellisia menetyksiä alan yrittäjille.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: