Naiset aloittivat taistelun keilailun SM-kullasta Hanhivaarassa

Piritta Maja puolustaa viime vuoden mestaruutta Porin Giantsissa. Hän voittanut yhdessä paimiolaisen Sanna Oksasen kanssa voittanut monia kisoja.

Jarmo Laakso

Naisten keilailun A- ja B- Suomen mestaruudet heitetään tänä vuonna Salossa Hanhivaaran keilahallissa. Alun perin kisat piti käydä jo huhtikuussa, mutta tunnetun syyn vuoksi kisa on siirretty alkukeväästä syksyyn.

Sunnuntaina heitettiin ensimmäisiä karsintaheittoja ja tähtäimenä ovat finaalit, jotka käydään 10. ja 11. lokakuuta. Karsintoja kisataan tästä eteenpäin joka viikonloppu ja karsinnoille on varattuna 25 erää ennen fiinaaliviikonloppua.

Yksi ennakkosuosikeista on joukosta poissa, sillä Suomen kärkiheittäjiin lukeutuva paimiolainen Sanna Oksanen (os. Pasanen) ei kisaan pysty osallistumaan. Käsi oli vaivannut jo jonkin aikaa ja syy selvisi tutkimuksissa ensimmäisen keskeytykseen päätyneen kisan jälkeen.
-Kyynärvarresta leikattiin pari viikkoa sitten lihaskalvo. Lihaksessa oli tulehdus rasituksesta ja sitä seurannut lihaspinne vapautettiin. Nyt pitäisi vielä kuukausi olla heittämättä ja kuntouttaa kättä pikkuhiljaa, Oksanen selvittää.

Hänen onnekseen EM-kisat on siirretty nyt jo kahdesti ja ne kisataan vasta ensi vuoden kesäkuussa. Siihen hän uskoo kuntoutuvansa.
-Siinä mielessä vaiva tuli tavallaan oikeaan aikaan, kun kisoja jouduttiin siirtämään. Mielialani on kyllä vaihdellut laidasta laitaan, Oksanen tiivistää tuntojaan.

Puolustavan mestarin Porin Giantsia edustavan kokeneen Piritta Majan heitto oli ainakin karsintojen alussa hakusessa. Hän vitsaili Oksaselle kesken karsintojen, että nyt on käytetty koko pallosettiä heittojen hakemiseen.

Keilailuliiton koulutuskoordinaattori Jaana Puhakka toteaa kevään ja kesän olleen varsin vaikea myös keilailupiireissä.
-Kesäkuun alussa useimmat hallit saatiin taas pelaajien käyttöön. Kausi on ollut kuitenkin varsin haasteellinen niin heittäjille, kuin myös keilahalliyrittäjille, sillä kilpailuissa on yleisesti ollut vain noin puolet normaaleista kilpailijamääristä, Puhakka miettii.

SM-kisojen lisäksi siis myös esimerkiksi EM-kisat on siis siirretty alkuperäisesti myöhäisempään ajankohtaan. Näin varsinkin maajoukkueheittäjien on ollut vaikea rytmittää heittokuntonsa uusiin siirrettyihin kilpailupäiviin.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: