Korona Drive in näytteenotossa kuhinaa

Tatu Lahtela ja Ilkka Lindström toivat maanantaina Kiskon VPK:n veteraanien puolesta glögiä ja suklaata koronanäytteenoton henkilökunnalle. Lahjoitusta olivat vastaanottamassa Satu Jaatisen lisäksi Kirsi Palohonka ja Jenni MacGill.

Salossa otetaan koronanäytteitä ajanvarauksella sitä varten rakennetussa Drive in -näytteenottopisteessä pääterveysaseman parkkipaikalla C-oven läheisyydessä.
Salon terveyskeskuksesta muistutetaan näytteenottoon tulevia täsmällisyydestä, sillä muutoin sairaalanmäki ruuhkautuu ajoneuvoista pahoin.
– Näytteitä otetaan vain ajanvarauksella. Ajan saa omalta terveysasemalta arkena ja koronapuhelimesta viikonloppuisin, infektiovastaanoton vastaava sairaanhoitaja Satu Jaatinen opastaa.
Drive in näytteenottopisteen viereiseltä C-ovelta on käynti myös terveyskeskuksen infektiovastaanotolle. Oven lähettyvillä on vain yksi inva-parkkipaikka sitä tarvitsevalle. Muutoin vastaanotolle saapuvien tulee jättää auto jo aikaisemmille parkkipaikoille.
– Näytteelle ajetaan keltaisia kylttejä noudattaen, kulkusuunta yläpihalla on vastapäivään. Näytteenottokatoksessa on kolme kaistaa, ajaa voi mille vaan vapaana olevalle kaistalle.  Vasemmanpuoleinen kaista on korkein ja sopii parhaiten korkealle pakettiautolle.

Drive in näytteenottoon voi myös tulla kävellen, jos ei omista autoa.
– Kun näyte on otettu, on mentävä ehdottomasti heti suoraan kotiin. Omaehtoinen kotikaranteeni jatkuu, kunnes näytteenvastaus on tullut.
Vastaus tulee Salossa tällä hetkellä 1-2 vuorokauden kuluessa omakanta.fi  -palveluun ja tekstiviestinä. Positiivisesta vastauksesta tulee soitto. Mikäli testissä kävijä on asetettu karanteeniin, karanteeni jatkuu vastauksesta huolimatta sen loppuun asti.
– Toivomme, että koko koronanäytteenoton alue rauhoitetaan näytteenotolle. Turhaa läpiajoa ja muuta liikennettä alueella tulee välttää. Infektiovastaanotto ja näytteenottajat toivovat, että jokainen noudattaisi tämänhetkisiä korona-suosituksia, jotta kaikille tulisi rauhallinen joulu.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: