Seurakunnan työntekijöiden lasten tuttuja joululauluja YouTubessa

Halikon kirkossa nauhoitetulla videolla kuullaan seurakunnan työntekijöiden lasten joululauluja.

Salon seurakunnan monipuolista joulunalusohjelmaa pääsee seuraamaan seurakunnan YouTube-kanavalta. Kun kokoontumiset eivät onnistu, seurakunnan työntekijät ahkeroivat adventin ja joulun tapahtumia verkkoon.
Yksi seurakunnan lapsellisten työntekijöiden jouluinen lähetys löytyy verkosta keskiviikosta alkaen. Halikon kirkossa nauhoitetulla videolla kuullaan seurakunnan työntekijöiden lasten joululauluja.
Kanttori Lauriina Hurtig kertoo, että ”Me lapset pienet riennämme” konsertissa kuullaan joululauluja, jotka ovat vanhemmallekin väelle tuttuja ja rakkaita. Laulujen toteutustapakin on melko perinteinen.
– Konsertissa kuullaan muun muassa Joulukirkkoon, Joulupuu on rakennettu, Me lapset pienet riennämme, Toivon tähti ja uudemmista joululauluista esimerkiksi Tulkoon joulu, lauluja  Hanna-Leena Keinäsen kanssa säestävä Hurtig kertoo.
Laulamassa on Hurtigin poika Aapo, Annukka Saarisen lapset Silja ja Aaron, Katja Nurmion tytär Nelli, Miika Rosendahlin pojat Joel ja Samuli sekä Hanna-Leena Keinäsen lapset Noora ja Laura.
– Pääpaino on perinteisissä joululauluissa, mutta muutama uudempikin joululaulu on päässyt mukaan. Mukana on myös lähes unohdettuja ”helmiä”, kuten Armas Maasalon kaunis ”Me lapset pienet riennämme”. Luvassa on reipasta, konstailematonta ja liikuttavaa lastenlaulua, joka vetoaa niin nuorempaan kuin vanhempaankin kuulijakuntaan.
Videon on kuvannut ja editoinut Ari-Pekka Luoma.

Lauriina Hurtig kertoo idean syntyneen muutaman työkaverin lasten kanssa Itsenäisyyspäiväksi nauhoitetun virren innoittamana.
– Lauluporukka lauloi niin reippaasti ja kauniisti, että päätimme tehdä samalla porukalla jotain kivaa myöhemminkin. Kun sitten koronaepidemia-rajoitukset vei kaikki joulunkin ajan tilaisuudet, kypsyi idea tehdä joululauluvideo samojen lasten kanssa. Mukaan tuli vielä parin muunkin sellaisen työntekijän lapsia, joiden kanssa olemme muutenkin tekemisissä.
Halikon kirkossa tehdyn nauhoituksen aikana kävi vierailijallekin nopeasti selväksi, että nauhoitukset tehdään lasten ehdoilla suunnitelmalla kerralla purkkiin.
Silja Saarisen mukaan konsertissa oli ihan kiva tunnelma ja velipoika Aaron oli samaa mieltä.
– Kameroille laulaminen ei jännitä yhtään, ei kyllä jännitä live-yleisölle laulaminenkaan, Aaron tuumasi.
Aapon mielestä kuvauksissa oli kivaa, mutta:
– Välillä harmitti, kun joku laulu piti laulaa monta kertaa, Aapo ilmoitti.
Nelli Nurmio kehui kavereiden kanssa laulamista kivaksi ja välipalakeksejä hyviksi.
– Ei ollut yhtään tylsää, vaikka kestikin kauan. Vähän jännitti, kun se menee YouTubeen, jos vaikka menee ihan mönkään.
Nellin äidin Katja Nurmio kiitteli kuorolaisia pitkästä pinnasta.
– Yllättävän hyvin lapset jaksoivat, vaikka osa lauluista piti laulaa moneen kertaan ja osa oli vähän vieraita.
Lauriina Hurtig kertoo, että etukäteen ei pidetty harjoituksia.
– Toki videonnin yhteydessä harjoittelimme joitain lauluja tarvittaessa ennen ottoa, mutta  jotkut laulut menivät suunnitellusti ”ykkösellä purkkiin”.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: