Koronarokotukset alkavat Salossa hiihtolomaviikolla

Salossa aloitetaan kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotukset viikolla 8, kaupunki kertoo tiedotteessaan. Myös samassa taloudessa asuvat omaishoitajat sekä ikääntyneet henkilöt kuuluvat tähän rokotusryhmään.

Koko ikäryhmälle postitetaan kotiin kirje, jossa kerrotaan, miten rokotusaika varataan. Rokotusaika varataan ensisijaisesti verkossa, mutta myös puhelinajanvaraus on käytössä. Ajanvaraus avautuu 15.2. ja sieltä voi varata ainoastaan tämän ikäryhmän rokotusaikoja. Kaupunki toivoo, että myös omaiset tutustuvat kirjeen sisältöön ja avustavat tarpeen vaatiessa ajan varaamisessa.

Kaikkien rokotusryhmien rokotuspaikkana toimii ns. Saktan kiinteistö (entinen terveydenhuolto-oppilaitos) osoitteessa Karjalankatu 2 – 6, 24130 Salo. Ensimmäisellä rokotuskerralla annetaan aika toista rokotuskertaa varten, ja suositeltu annosväli on 12 viikkoa. Rokotuksen jälkeen saa potilasohjeen, jossa kerrotaan, miten rokotuksen jälkeen toimitaan.

Kun kotona asuvat 85 vuotta täyttäneet ja vanhemmat on rokotettu, siirrytään rokottamaan ryhmää 80 – 84 -vuotiaat kotona asuvat. Myös tälle ryhmälle lähetään kirje kotiin. Tämän hetken arvio on, että rokotukset voidaan aloittaa maaliskuussa.

Seuraava rokotettava ryhmä on kotona asuvat 70 vuotta täyttäneet ja vanhemmat, joiden rokotukset alkavat arvion mukaan huhtikuussa. Ajanvarauksen avautumisesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla, sosiaalisen median kanavissa, kaupunkitiedotteessa ja paikallismediassa.

Lääketieteellisten riskiryhmien rokottamisen arvioidaan alkavan maalis – huhtikuussa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sivuilla voi käydä tutustumassa tarkemmin riskiryhmien rokotusjärjestykseen.

Väestön laajamittaisen rokotuksen arvioidaan alkavan kevään aikana.

Rokotuksiin liittyvät aika-arviot saattavat muuttua riippuen saatavien rokotteiden määrästä tai muutoksista rokotusjärjestyksessä.

Salossa ovat edelleen käynnissä rokotusjärjestyksessä kiireelliseksi luokitellun terveydenhuollon henkilökunnan sekä asumispalvelujen henkilökunnan ja asukkaiden rokotukset.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: