Vilpas vei tärkeät pisteet BC Nokialta

Vilppaan Myles Stephens pehmensi BC Nokian Daeshon Francissin Salohallissa.

Salon Vilpas vahvisti asemaansa Korisliigan neljännellä sijalla kaatamalla BC Nokian keskiviikkona Salohallissa lukemin 77-62 (37-34).
Samalla Vilpas jätti viidentenä olevan Nokian neljän pisteen päähän sarjataulukossa.

Vilppaan onnistumiset jakautuivat vähäkorisessa ottelussa tasaisesti, sillä isoin yksittäinen pistesaldo oli Ladarien Griffinin 13. Kaikki kymmenen Vilppaan pelaajaa pääsivät pisteille, kaksinumeroiseen lukemaan ylsivät myös Aatu Kivimäki (119 ja Jeremiah Wood (19).

Päävalmentaja Sami Toiviainen ei kiitellyt omiaan hyökkäyspelaamisesta, mutta puolustus sen sijaan sai kiitosta.
– Hyökkäyksellisesti meidän peli oli aika kamalaa, mutta Nokian 62 pistettä lämmittää. Eka puoliajalla Nokia teki 34 pistettä ja niistä 19 tuli hyökkäyslevypalloista ja meidän menetyksistä.

Katsojista tyhjän kentän laidalle kuului muutamaan otteeseen selvästi, kuinka penkki ja valmennusjohto kannustivat kapteeni Rannikkoa puolustustehtävissä. Miehen kolmoset eivät uponneet aivan totutusti, mutta jalat liikkuivat. Myös Myles Stephensin liike miellytti coachia.
– Moni ajattelee, että yhdeksän pinnaa ja yhdeksän levypalloa ei ole jenkille mitään, mutta Mylesin arvo puolustuspäässä on mieletön ja sitä valmentaja osaa arvostaa tosi paljon. Täytyy myös sanoa, että en muista milloin Teemu Rannikko olisi puolustanut takakentällä noin hyvin ja se oli ilo nähdä.
Peräänantamattomasti jälleen kerran pelannut Riku Laine kertoi yrittäneensä tuoda työmoraalia ja taistelua kentälle.
– Se onnistui ihan hyvin. Meiltä hyvää puolustusta joukkueena ja Myles Stephensiltä jäätävää puolustusta Francisia vastaan. Aatu pisti pari kovaa kolkkia sisään päätösjaksolla ja halusi skorata vielä vika minuutilla, että saisi tuon Pihlajalinnan parhaan pelaajan palkinnon, Laine jutusteli.

BC Nokian paljon nähnyt päävalmentaja Greg Gibson oli tyytyväinen kummankin joukkueen puolustukseen.
– Vilpas puolusti loistavasti ja piti meidät 62 pisteessä. Olen tyytyväinen myös meidän puolustukseen, sillä Vilpas teki vain 77 pistettä. Viisi minuuttia ennen loppua oltiin vielä pelissä mukana, mutta Kivimäki heitti kaksi kovaa kolmosta ja Stephens yhden. Vilpas on liigan paras puolustuspäässä ja otti etenkin Francisin pois pelistä tänään.

Teemu Rannikko yrittää pysäyttää Nokian Antero Lehtoa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: