Koronarokotukset laajenevat 65-69-vuotiaisiin ja 50-64-vuotiaisiin kakkosriskiryhmäläisiin

Koronarokotukset laajenevat Salossa 65-69-vuotiaisiin ja lääketieteelliseen riskiryhmään 2 kuuluviin 50-64-vuotiaisiin. Tällä hetkellä kaikki 65-vuotiaat ja sitä vanhemmat saavat AstraZenecan rokotteen ja riskiryhmään 2 kuuluvat 50-64-vuotiaat PfizerBiontechin tai Modernan rokotteen.

Ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat 16-69-vuotiaat voivat edelleen varata koronarokotusaikoja. Samoin kaikkien 70 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien sekä heidän kanssaan samassa taloudessa asuvien omaishoitajien ajanvaraus on edelleen käynnissä.

Lisätietoa riskiryhmistä ja käytössä olevista rokotteista löytyy Salon kaupungin sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta (www.thl.fi).

Rokotusaikoja voi varata sekä sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi että puhelimitse arkisin klo 8 – 14 numerosta 02 7723 605. Oikeus riskiryhmärokotteeseen tarkastetaan ennen rokotusaikaa.

Salon rokotuskattavuus on maan keskiarvoa parempi
Salon rokotuskattavuus on tällä hetkellä 20,1, kun se Varsinais-Suomessa on 19,4 ja koko maassa 17,8.
Huomiseen mennessä Salossa on rokoteannoksia annettu yhteensä 11 312, joista toisia annoksia on 924. Laajemmassa mitassa tehosterokotukset alkavat viikolla 20 eli toukokuun puolen välin jälkeen.

Saloon saatavat rokotemäärät ovat kasvussa ja ensi viikosta alkaen Saktassa rokotetaan viitenä päivänä viikossa. Tämän hetken tietojen perusteella ensi viikolla rokotteita saadaan reilut 2200 ja seuraavalla viikolla lähes 3000. Saktaan on myös mahdollisuus lisätä vielä yksi rokotuspiste nykyisen viiden lisäksi. Kun rokotukset laajenevat työikäisiin, voidaan Saktan aukioloaikoja tarvittaessa pidentää.

Viikolla 16 on tarkoitus aloittaa säännöllisen kotihoidon asiakkaiden sekä heidän omaishoitajiensa kotona annettavat rokotukset.
Suunnitelma rokotuspisteiden avaamisesta kaupungin terveysasemilla on valmisteilla. Terveysasemilla rokottaminen tulee ajankohtaiseksi siinä vaiheessa, kun rokotemäärät kasvavat ja siirrytään laajamittaiseen työikäisten rokottamiseen.
Uusien rokotuspisteiden avaamisen osalta tarkkaa aikaa ei voida antaa, sillä rokotteiden saatavuuteen liittyy vielä epävarmuutta. Samoin rokotusjärjestyksen sekä AstraZeneca-rokotteen käytön osalta odotetaan uusia valtakunnan tason linjauksia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: