Salon koronatilanne ja koulujen lähiopetus

Salon kaupungin koronatilanne ja yläkoulujen sekä lukioiden siirtyminen lähiopetukseen on keskusteluttanut kuntalaisia viime päivinä.

Kaupungin koronajory päätti aamun kokouksessaan, että kaupunki tarjoaa kaikille kuljetusoppilaille maskit käytettäväksi koulukuljetusten ajaksi. Käytännön järjestelyjen osalta oppilaita ja huoltajia tiedotetaan tästä erikseen.

Kouluissa pyritään kaikin mahdollisin tavoin estämään oppilaiden altistuminen koronavirukselle. Kuudensilla luokilla, yläkouluissa ja lukioissa on voimassa vahva maskisuositus. Kaikissa kouluissa edellytetään muiden koronatilanteeseen liittyvien suositusten, kuten käsi- ja yskimishygienian, noudattamista. Kouluihin tullaan ainoastaan täysin terveinä eli lievienkin koronaan liittyvien oireiden ilmaantuessa jäädään kotiin.

Suurin altistumisriski on ruokailujen aikana. Tätäkin riskiä on pyritty lieventämään porrastamalla ruokailuaikoja mahdollisimman paljon, ottamalla lisätilaa ruokailujen järjestämiseen ja laatimalla oppilaille pysyviä istumajärjestyksiä ruokaloihin.

Salon kaupunki toivoo, että koronatilanne huomioitaisiin kodeissa vielä nykyistäkin paremmin myös lasten ja nuorten vapaa-ajan vieton osalta. Kouluissa todetut tartunnat liittyvät monesti oppilaiden vapaa-ajan viettoon. Esimerkiksi oppilaiden keskinäiset yökyläilyt ja eri perhekuntien yhteiset mökkiviikonloput eivät edistä koronatilanteen hallintaa kouluissa.

Kaupunki arvioi koronatilannetta jatkuvasti ja muutoksia opetusjärjestelyissä voidaan tehdä nopealla aikataululla tartuntatautitilanteen niin edellyttäessä.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: