Koronarokotukset laajenevat Salossa

Kotona asuvien 85 vuotta täyttäneiden ja sitä vanhempien koronarokotukset alkoivat Salossa tiistaina.
Nyt myös kotona asuvien 80-84-vuotiaiden ajanvaraus on avattu, ja tämän ryhmän rokotukset alkavat ensi viikolla. Tälle ikäryhmälle on myös lähetetty erillinen kutsukirje kotiin.
Salon kaupunki tiedottaa, että ensimmäiseen lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvien 65-69-vuotiaiden sähköinen ajanvaraus on avautunut maanantaina ja ikäryhmää laajennetaan tästä päivästä lähtien. Ajan voivat varata nyt kaikki 1. lääketieteelliseen riskiryhmään kuuluvat 18-69-vuotiaat.
Aikoja avautuu varattavaksi viikoittain tietty määrä sitä mukaa kun rokotteita saapuu Saloon. Riskiryhmäläisten tulee varautua esittämään peruste riskiryhmään kuulumiselle rokottamisen yhteydessä.

Tällä hetkellä Salon kaupungilla on käytössä Pfizer BioNtechin, Modernan ja AstraZenecan rokotteita. Näiden rokotteiden käyttöön liittyy joko käsittelyä tai ikäsuosituksia koskevia rajoituksia, jotka vaikuttavat rokotusjärjestykseen ja rokotusjärjestelyihin. Tästä syystä esimerkiksi 70-79-vuotiaiden osalta niin riskiryhmiin kuuluvien kuin muidenkaan rokotukset eivät ole vielä käynnissä.
Rokotusajat varataan ensisijaisesti sähköisesti osoitteessa salo.terveytesi.fi, mutta myös puhelinajanvaraus on käytössä. Ajanvarauksen puhelinnumero on 02 772 3605. Ajanvaraus on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16 ja perjantaisin kello 8-15. Ajanvaraus toimii takaisinsoittojärjestelmällä.
Ajanvarausnumerosta annetaan rokotusaikoja vain rokotusvuorossa olevaan ryhmään kuuluville. Kaupunki muistuttaa, että numero ei ole neuvontanumero, vaan käytössä ainoastaan ajanvarausta varten. Oman terveysaseman ajanvaraus palvelee kaikissa koronaan liittyvissä kysymyksissä maanantaista perjantaihin, ja viikonloppuisin klo 8 – 16 on käytössä koronaneuvonta numerossa 02 772 3023.

Salossa on käytössä yksi rokotuspiste eli Saktan kiinteistö osoitteessa Karjalankatu 2 – 6.

Ohjeet rokotukseen tuleville:
– Ota mukaan Kela-kortti
– Varaudu, että peruste riskiryhmään kuulumiseen tarkastetaan potilastietojärjestelmästä
– Tule vain terveenä
– Noudata turvavälejä ja hyvää käsihygieniaa
– Käytä kasvomaskia koko rokotuskäynnin ajan
– Saavu mahdollisimman täsmällisesti
– Pukeudu helposti riisuttavaan paitaan, mutta varaa mukaan lämmintä vaatetta siltä varalta, että joudut odottamaan ulkona.
– Rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

Rokotuksen jälkeenkin on edelleen tärkeää pitää turvavälejä, käyttää kasvomaskia, huolehtia käsi- ja yskimishygieniasta sekä noudattaa myös muita ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: