Kunnostustyöt alkoivat Kirkkokadulla

Kirsi Salmi ja isännöitsijä Erkki Kaskela ovat tyytyväisiä töiden alkamiseen Kirkkokadulla.

Salonjokilaakso

Salon keskustan katuja ja jalkakäytäviä kunnostetaan ja samalla parannetaan esteettömyyttä esimerkiksi tonttiliittymissä ja taloyhtiöiden sisäänkäyntien kohdalla.

Tällä viikolla alkoivat kunnostustyöt Kirkkokadulla sen Moision puoleisessa osassa.

Salon kaupungin yhdyskuntatekniikan kaupungininsinööri Petri Virtanen kertoo, että kunnostustöitä ovat toivoneet jo vuosia erityisesti alueen taloyhtiöt.
-Keskustassa asuu iäkkäitä ihmisiä, jotka kulkevat paljon muun muassa rollaattoreita apuna käyttäen. Kunnostusten tarkoituksena on parantaa alueen esteettömyyttä taloyhtiöiden sisäänkäynneissä, risteysalueilla sekä tonttiliittymissä. Lisäksi parannetaan alueellista liikenneturvallisuutta sekä luodaan viihtyisämpää asuinympäristöä, Virtanen kertoo.

Keväällä kaupunkikehityslautakunnassa päätettyjen kunnostustöiden tausta löytyy vuosien takaa, sillä Inkerinkadun ja Siltavoudinkadun välissä olevat Kirkkokadun kadunvarsiyhtiöt ovat jo vuosia toivoneet jalkakäytävien ja katualueen korottamista. Aiemmin saneeraustyöt ovat jääneet toteutumatta määrärahojen puutteiden vuoksi.

Kokonaisuudessaan suunnittelualueeseen kuuluvat Inkerinkatu sekä Kirkkokadun ja Rummunlyöjänkadun katuosuudet välillä Inkerinkatu – Siltavoudinkatu.

Nyt työn alla olevan Kirkkokadun katuosuuksien jalkakäytävien laatoitus uusitaan kokonaisuudessaan ja taloyhtiöiden tonttiliittymät kivetään erikseen sidekivellä.
-Kulkuyhteydet jalkakäytäviltä kiinteistöjen sisäänkäynteihin parannetaan esteettömäksi. Pysäköintipaikat rakennetaan omiin pysäköintitaskuihin nurmikivipäällysteisinä hulevesiä läpäisevillä kivetyksillä. Lisäksi katuosuuksille on tulossa uutta puustoa sekä viheristutuksia, suunnitelmassa todetaan.

Alueella useampaa kerrostaloa isännöivän Salo Isännöinti Oy:n Erkki Kaskela havainnollistaa katualueen painumista.
-Tämä Kirkkokatu 20 rakennus on valmistunut reilut 20 vuotta sitten. Sen jälkeen katualue ja jalkakäytävät ovat pudonneet 20 senttiä, eli käytännössä sentin vuodessa, Kaskela esittelee.

Tilanne ei ole uusi eikä mitenkään odottamaton. Kaupungin keskusta-alueen kerrostalot on paalutettu siten, että ne eivät käytännössä pääse liikkumaan.
-Tällaiset korjaukset kuuluvat kaupungin tehtäväksi ja kustannettavaksi. Mutta esimerkiksi tässä taloyhtiössä on meneillään pihasuunnittelu käytännössä samasta syystä. Sisäpihan korjauksesta vastaavat osakkeenomistajat, Kaskela selvittää.

Hallituksen puheenjohtaja Kirsi Salmi ja hallituksen jäsen Marjatta Kollgren ovat tyytyväisiä korjaustöiden alkamiseen.
-Tätä on toivottu monta vuotta. Vaikka tämä on aivan tavallinen asuinkerrostalo, täällä asuu paljon iäkkäitä ihmisiä, Kollgren sanoo.

Kirsi Salmi kertoo, että alueen taloyhtiöt ovat olleet saman asian kanssa liikkeellä.
-Esimerkiksi tuolta pyöräkellarista ei oikein tahdo saada pyörää ulos tällä hetkellä. Nyt sekin tulee kuntoon, Salmi sanoo.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: