Kuusjoelle avattiin uusi Rinki-ekopiste

Kuusjoen Salen yhteyteen on avattu uusi Rinki-ekopiste.
Uusi ekopiste avattiin, jotta pakkausten tuominen keräykseen olisi helppoa kauppareissun yhteydessä.
Sale Kuusjoen Rinki-ekopisteellä kerätään kartonki-, lasi- ja muovipakkauksia sekä metallia. Muovipakkauskeräys siirrettiin Salen Rinki-ekopisteelle Kuusjoen toiselta Rinki-ekopisteeltä. Muovipakkauksia kerätään jatkossa Sale Kuusjoen Rinki-ekopisteellä eikä enää Paloasemantien ekopisteellä.
Kaikkien Rinki-ekopisteiden sijainnit Salon alueella ja muualla Suomessa voi tarkistaa Ringin karttahausta osoitteessa rinkiin.fi/rinki-ekopisteet.
Kotitaloudet voivat tuoda Rinki-ekopisteeseen Ringin valtakunnallisten ohjeiden mukaan lajiteltua pakkausjätettä. Ohjeet on julkaistu osoitteessa rinkiin.fi/lajitteluohjeet. Ne ovat myös keräyssäiliöihin kiinnitetyissä tarroissa.

Vaaralliset aineet tai niiden jäämiä sisältävät pakkaukset eivät kuulu pakkausjätteen keräykseen. Samoin muut kuin pakkausjätteet, kuten huonekalut, on vietävä kunnan ohjeistamaan paikkaan. Koko Suomen kaikkien jätteiden vastaanottopaikat voi tarkistaa karttahausta osoitteessa www.kierratys.info.
Pakkaukset on hyvä litistää mahdollisuuksien mukaan. Esimerkiksi pahvilaatikot vievät paljon tilaa keräyssäiliössä, jos niitä ei litistetä. Silloin myös keräyssäiliöt täyttyvät hyvin nopeasti. Mitä tiiviimmin pakkaukset ovat säiliössä, sitä enemmän niitä sinne mahtuu. Näin voidaan kuljettaa enemmän pakkauksia kerralla ja kuljetuksia tarvitaan harvemmin, mikä on ympäristölle hyvä asia.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: