Kymmenes SaloJazz Festival syyskuussa

Petteri Wiander, Luka Lujasmaa, Kia Koskinen, Tom Lindholm ja Eeli Rouhiainen asian ytimessä.

Siitä ei ole kuin hetki, kun SaloJazz aloitti toimintansa Salossa.

Siitä huolimatta SaloJazz järjestää syyskuussa jo kymmenennen jazzfestivaalinsa. Tälläkin kertaa tarjolla on runsaasti hyvää musiikkia hyvien soittajien esittämänä.

SaloJazz Festival No10 järjestetään kolmepäiväisenä tapahtumana syyskuun viimeisenä viikonloppuna.

– Festivaaliamme on järjestetty vuosittain syksystä 2012 lähtien ja tapahtuma on vakiinnuttanut paikkansa Suomen jazztarjonnassa. Kodikas ja viihtyisä festivaali järjestetään juhlavuoden kunniaksi uudessa jazzkeskuksessa, johon kuuluu syyskuun ajaksi avattava SaloJazz Corner-klubi (entinen Café Maku) sekä Bio Jännä -Sali, SaloJazz kertoo tiedotteessaan.

SaloJazz Corner avataan virallisesti festivaalin kick off -keikalla 12. syyskuuta, jolloin Cornerin lavalle astuu suomalaisista jazzlegendoista koostuva Reiska Laine Quintet. Eri toimijat voivat varata tilan käyttöönsä erilaisia konsertteja varten. Tarkoituksena on mahdollistaa erityylisten ja -kokoisten kokoonpanojen pop up-keikat.

Klubissa on pysyvästi soittimet. mikä mahdollistaa esimerkiksi erilaisten jamitilaisuuksien järjestämisen. Tilan ylläpidosta huolehtii SaloJazz Ry ja tarjoilun hoitaa Bar Bizarre.

– SaloJazz toimii aktiivisten talkoolaisten pyörittämänä. Uusien tilojen käyttöönotto vaatii tänä syksynä usean ihmisen työpanoksen. Talkoisiin voi ilmoittautua. Erilaisia työtehtäviä on runsaasti.

Talkoissa SaloJazzin väkeä nähtiin myös viime sunnuntaina, kun yhdistys ilahdutti kuulijoita sunnuntaitorilla Torikaffessa. Sateen ropina ei haitannut, kun Johanna & Konsta sekä SaloJazzin työpajabändit musisoivat.

SaloJazz seuraa tarkasti pandemiatilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeistusta.
Syksyllä 2020 järjestetty SaloJazz-festivaali oli ensimmäisiä, joissa otettiin käyttöön esimerkiksi kasvomaskit ja tiukentuneet yleisötilaisuussuositukset.

– Toivottavasti jazzviikonvaihteessa tilanne on sellainen, että tapahtuma voidaan järjestää. Kesältä on runsaasti hyviä esimerkkejä sisälläkin järjestetyistä tapahtumista ja SaloJazzin konserttikävijät ovat tunnetusti vastuullisia toimijoita.

Varsinaisen kymmenennen festivaalin avaa särkisalolainen, pitkän linjan säveltäjämuusikko Jukka Linkolan The Tentet.

Yhtyeen samannimisen levyn julkaisusta on kulunut jo 27 vuotta. Mainetta niittänyt yhtye on menestynyt muun muassa Prix-Italiassa, joka on kansainvälinen radio- ja televisioalan musiikkigaala. Nyt Linkola on palannut jälleen yhtyeensä kera konserttilavoille.

Ulkomaisia vieraita festivaali saa tänä vuonna Norjasta ja Ruotsista. Young Nordic Jazz Comets -voittaja Kjetil Mulelid Trio avaa perjantai-illan. Lauantaina Jännän lavalla vierailee Ruotsissa nykyisin asuva laulaja Sanna Ruohoniemi, joka tuo mukanaan ruotsalaisia huippumuusikoita. Kokoonpanon täydentää pianisti Joonas Haavisto.

Perjantai-illan trioteeman täydentää trumpetisti Jukka Eskolan Soul Trio täydennettynä saksofonisti Timo Lassylla. Trioa johtaa television monista TV:n musiikkiohjelmistakin tuttu trumpetisti Jukka Eskola, rumpuja Salon keikalla soittaa Anssi Tirkkonen, ja Hammond-urkuja Mikko Helevä.

Lauantaipäivän ilmaiskonserteissa SaloJazz Cornerin täyttää suomalaisen jazz- ja rytmimusiikin nuori polvi ilmaiskonserteissaan. Iltaa vietetään grooven ja soulin parissa: The Husband tarjoilee ”maailmanluokan musiikki-ilottelua” ja musiikin moniottelija Sami Pitkämö päättää festivaalin soul-tunnelmiin. Pitkämö tunnetaan muun muassa Tanssii Tähtien Kanssa -orkesterin johtajana.

SaloJazz Corner on avoinna koko festivaalin ajan ja vapaasti yleisön käytettävissä myös konserttien aikana.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: