LähiTapiola Etelän uusi toimitusjohtaja Mikko Lempiäinen haluaa asua Salossa

Mikko Lempiäinen on työskennellyt heinäkuun alusta LähiTapiola Etelän toimitusjohtajana.

Espoolainen Mikko Lempiäinen on työskennellyt heinäkuun alusta LähiTapiola Etelän toimitusjohtajana.

Lempiäinen (54) kertoi viime viikolla paikallismedialle yrityksen ensimmäisen vuosipuoliskon tuloksesta ja myös itsestään ja urastaan ennen LähiTapiola Etelän toimitusjohtajuutta.

Kaupungintalon läheisyydestä itselleen asunnon hankkinut Lempiäinen kertoo muuton Saloon olleen hänelle itsestään selvä.

– En näe mahdollisena sellaista vaihtoehtoa, että ajelisin tänne aamulla ja lähtisin takaisin Espooseen viiden aikaan. Olen tehnyt aikanaan paljon matkatöitä ja esimerkiksi Lahdessa tein samalla tavalla; asuin viikot siellä, viikonloput perheen kanssa Espoossa.

Liikunnallinen mies mainitsee löytäneensä Salosta jo Uskelan portaat. Etsinnässä on syksyn tullen sopiva kuntosali ja tennisporukka.

– Salossa on myös kolme hyvää golfkenttää, 15 tasoituksella pelaava Lempiäinen tietää.

Lempiäinen työskenteli ennen finanssialalle siirtymistä useamman vuoden paperiteollisuuden palveluksessa ja matkapäiviä tuli vuodessa yli 200. Saloa ennen hän työskenteli Fenniassa omaisuusvakuutus- ja vahinkopalvelujen johtajana ja johtoryhmän jäsenenä. Lempiäisellä on yli 16 vuoden kokemus vakuutusalasta. Ennen Fenniaa hän toimi Pohjola Vakuutus Oy:ssä ja Helsingin OP:ssa aluejohtajan ja myyntijohtajan tehtävissä.

Nuorena miehenä Lempiäinen toteutti monen nuoren unelman. Hän pelasi ammatikseen jääkiekkoa, kunnes loukkaantuminen päätti uran.

– Pelasin Kiekko-Espoossa ja siirryin Ranskan pääsarjaan neljäksi vuodeksi. Se ura päättyi loukkaantumiseen, elämäturvayhtiön toimitusjohtaja naurahtaa.

LähiTapiola Etelän hallituksen puheenjohtaja Jaakko Halkilahti kertoi Lempiäisen valinnan yhteydessä, että päätökseen vaikutti paitsi laaja finanssialan ja vakuutusliiketoiminnan osaaminen, myös persoona.

– Hän on henkilönä innostava ja johtajana painottaa arvojen mukaista toimintaa ja vahvaa sitoutumista, Halkilahti totesi vuodenvaihteessa.

Lempiäinen kertookin LähiTapiolan liiketoiminnan perustuvan ihmisten kohtaamiseen, asiantuntijuuteen ja hyvään palveluun. Myös yrityksen sisällä ihmiset ovat tärkein voimavara. Hän uskoo viihtyvänsä Salossa ja kertoo vihjanneensa henkilökunnallekin ajatuksesta tehdä töitä Salossa eläkeikään asti.

Ensimmäisen vuosipuoliskon tulosta ja yhtiön vakavaraisuutta Lempiäinen kuvaa vahvaksi.

– Se osoittaa yhtiömme kykyä sopeutua muuttuviin olosuhteisiin. Vahva tuloksemme mahdollistaa omistaja asiakkaidemme etujen ja palveluiden kehittämisen jatkossakin.

Pekka Mäenpää

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: