Lasten Laulufestivaali soi Plazassa ja torilla

Torilla ja sen lähiympäristössä järjestetään konsertteja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja, maskotteja, kavereita, iloista menoa ja monenlaista muuta toimintaa lapsille.

Salon alkukesään yli 30 vuoden ajan kuulunut Lasten Laulufestivaali soi Salossa jälleen loppuviikosta.

Lastenlaulufestivaalien avajaiset pidetään torstaina kauppakeskus Plazassa, jossa avajaissanat lausuu klo 17 kaupungin tapahtumakoordinaattori Karolina Blom.

Lasten Laulukaupungin puheenjohtaja Siv Ilola kerto, että Plazassa avajaispuheen jälkeen esiintyy taitava lastenmusiikkiyhtye.

– Henna ja Supersankarit ihastuttaa rytmimusiikkipoljentoisella musiikillaan. Kokoonpano innostaa kaikenikäisiä niin lauluun, leikkiin, tanssiin kuin nauruunkin.

Perjantaina festivaalijuontajat Annina Rokka ja Amelie Lindholm innostavat puolestaan kuulijoita hyvän musiikin ja leikkien pariin Salon torilla.

– Torilla ja sen lähiympäristössä järjestetään konsertteja, esityksiä, työpajoja, kilpailuja, maskotteja, kavereita, iloista menoa ja monenlaista muuta toimintaa lapsille.

Esiintyjinä nähdään monia tunnettuja lastenmusiikin tekijöitä, mutta myös aivan uusia tuttavuuksia.

– Ensimmäisen torikeikkansa tekevät muun muassa Pianopojat Halikon Musiikkiyhdistyksestä. Perinteiseen tapaan saavat lapset myös yleisön joukosta tulla lavalle esiintymään.

Siv Ilolan mukaan elämykset ja monipuolinen osallistuminen kasvattavat lapsia kulttuurin käyttäjiksi.

– Ja senhän me jo kaikki tiedämme, että kulttuurin vaikutukset hyvinvoinnillemme ovat kiistattomat. Nyt eletään taas turvallista aikaa osallistua tapahtumiin ja lasten kanssa voi tulla festivaaleille viihtymään vaikka koko päiväksi.

Ilola vinkkaa, että ohjelmasta voi poimia omaa perhettä kiinnostavat. Syömisetkin hoituvat tuttuun tapaan torilla tai lähikortteleissa.

Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun maksullinen finaalikonsertti järjestetään Kivassa lauantaina klo 17.

– Luvassa on upea elämys sekä lapsille että aikuisille. Saamme nähdä ja kuulla kaksitoista uutta laulua aina eri esiintyjien esittämänä. Toteutuksissa on panostettu sekä puvustuksiin että koreografiaan, joten aivan pienimmillekin lapsille on paljon katsottavaa.

Konsertin lopussa kuullaan Veikkolan Viihdelaulajien esittämänä klassikkolauluja lasten elokuvista.

Sunnuntaina iltapäivällä Tykkipuistossa on vuorossa perinteinen koko perheen Puistopiknik. Ilola kannustaa saapumaan paikalle oma huopa ja eväskori mukana. Esiintyjinä on kolme bändiä, joista viimeisenä lapsille televisiosta tuttu maisteri Molto.

Lasten Laulukaupungin puheenjohtaja Siv Ilola, Teppo Paronen, Laulukaupungin historiikkia kirjoittava Veli-Matti Henttonen ja Pertti Falkstedt kertovat että lapsiperheille riittää koko tapahtuman ajan monenlaista ohjelmaa.

Salkkarin emeritus kulttuuritoimittaja Veli-Matti Henttonen seurasi työnsäkin puolesta Lasten Laulukaupungin menoa vuosien ajan. Nyt Henttonen on tekemässä historiikkia Laulukaupungin tähänastisesta taipaleesta.

Hän muistelee, kuinka Laulukaupunkiin kutsuttiin lapsia esiintymään eri puolilta Eurooppaa, pääasiassa kuitenkin Baltian maista. Myös televisiokamerat tallensivat aikanaan Salohallissa järjestettyä tapahtumaa.

Perjantain torilla on ohjelmaa aamuyhdeksästä alkaen.

Heti aamusta Kulttuuriosuuskunta Uulu esittää tarinakonsertin Metsänpeitossa, jossa yhdistetään ympäristökasvatuksen teemoja kansantarinoiden maailmaan.

Siitä jatkaa Duo Pentti Rasinkangas ja Jarmo Romppanen, joka esittää Pentti Rasinkankaan lastenlauluja. Ohjelmassa on myös Lasten Talent 2023 -kisa ja muun muassa Helinäisten esiintyminen.

Tykkipuistossa on erilaisia työpajoja ja seurakunnan toimintapiste.

Lauantaina heti aamusta kaikille kiinnostuneille annetaan Salon torin lavalla oma lauluvuoro ja niin ikään halukkaille mahdollisuus valokuvaan Laulukaupungin historiikin kansia varten.

Palkittu Mimmit-yhtye kiipeää aamupäivällä lavalle samoin kuin PerformanceSirkuksen Klovni Valtteri ja Tonttuorkesteri Mikä Lie vuorollaan.

Lavalla nähdään otteita myös Teatteri Puutaivaan kesäteatteriesityksen Onneli ja Anneli – näytelmästä ja Kirakan kesäteatterin Risto Räppääjä ja Pakastaja-Elvi – musiikkinäytelmästä.

Samat makupalat näytetään myös Plazassa iltapäivällä.

Työpajat toimivat myös lauantaina.

Lauantain päättää kulttuuritalo Kivan uusien lastenlaulujen sävellyskilpailun finaalikonsertti ja Hyvätuuli-palkinnon luovutus.

Sunnuntaina on vuorossa perinteinen ohjelmallinen sunnuntaitori Torikaffessa ja puistopiknik Horninpuistossa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: