Laulu-Sepot goes seventies

Salon Laulu-Sepot harjoittelivat tulevaa konserttiaan varten Alhaisten koululla. Pianon takana kuoronjohtaja Joonas Pyöli.

”Keep on rocking!” lukee Alhaisten koulun eteisaulan seinällä, ja mikä sen paremmin sopisikaan koulun tiloissa harjoittelevan Laulu-Sepot -kuoron voimalauseeksi. Kuoro on perustettu jo vuonna 1949 ja ohjelmisto on viime vuosina laajentunut perinteisistä mieskuorolauluista, jos ei nyt ihan rock’n rolliin, niin ainakin viihde- ja iskelmämusiikkiin.

Itsenäisyyspäivän aattona 5.12. klo 18 alkaen valtaa Kulttuuritalo Kivan konsertti Viuhahdus 70-luvulle, jonka kuoronjohtaja Joonas Pyöli toteaa poikkeavan useasta aiemmasta konsertista.

– Olemme aiemmin keskittyneet yhden artistin tuotantoon, nyt on koko vuosikymmen käsittelyssä. Aloitamme vuodesta 1970 ja päädymme vuoteen 1979, ja joka vuodelta ohjelmassa on kaksi laulua.

Kuorolla on musiikkilautakunta, joka yhdessä Joonaksen kanssa suunnittelee konserttiohjelmiston.

– Viimeinen sana on kuitenkin minulla sovittajana, koska kaikki hyvätkään biisit eivät sovellu kuorolle esitettäviksi. Siinäkin mielessä poikkeamme totutusta, että aiemmin meillä on ollut ”miehisiä” kappaleita, mutta tässä konsertissa on myös naisten esittämää musiikkia, mm. Katri Helenan, Lea Lavenin ja Vicky Rostin ohjelmistosta.

Joonas suostuu hieman raottamaan salaisuuden verhoa ohjelmiston suhteen.

– Suurin osa on ihan uusia lauluja, joitakin on napattu vanhasta ohjelmistosta. Dirlandaasta on oikein hauska sovitus ja El Bimbo saattaa olla yllätys mieskuoron esityksenä.

Laulu-Sepot on onnistunut saamaan riveihinsä myös uusia jäseniä. Janne Rautio ja Matti Suokorpi ovat aloittaneet tänä syksynä.

Samu-Markus Pyykkö on laulanut Laulu-Sepoissa nyt toista vuotta. Matti Suokorpi ja Janne Rautio ovat aloittaneet tänä syksynä.

– Pitkään kuorossa laulanut Yrjö Saustila oli jo usean vuoden ajan houkutellut minua Laulu-Seppoihin. Tapasimme sitten hyvin pienimuotoisissa hautajaisissa ja virren jälkeen Ykä sanoi, että nyt mukaan. Meillä on Tiina-vaimoni kanssa karaokelaitteet kotona ja siellä laulamme paljon. Täällä kuorossa on mukavaa porukkaa ja huuli lentää, mutta varsin vaativaa puuhaa tämä on. Joutuu laulamaan stemmoja ja olemaan välillä ihan hiljaakin, naurahtaa Matti.

Janne tuli mukaan lehti-ilmoituksen perusteella.

– Minun laulu-urani alkoi 90-luvulla, kun karaoke rantautui Suomeen. Joskus tuli äänitettyä omaa laulua C-kaseteille, mutta niitä ei kyllä pysty enää nykyään kuuntelemaan! Harrastus vei aikanaan jopa levyttämään jonkin karaokeporukan kanssa. Nuorempana tuli laulettua kuorossakin, mutta sitten muut harrastukset vei ajan.

Hieman myöhässä paikalle pyyhältää monille salolaisille tuttu Samu-Markus Pyykkö, joka on laulanut kuorossa nyt toista vuotta. Muusikolla on monta rautaa tulessa ja pikkujoulukiireet painavat päälle.

– Aika tahtoo olla kortilla.

Elina Koskinen

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: