Leticia loppiaislauantaina Perniön kirkossa

Perniökulttuuri-säätiö järjestää loppiaislauantaina Leticia-kuoron konsertin Perniön Pyhän Laurin kirkossa.

Perniöstä maailmalle -konsertti tuo kuoron esiintymään synnyinsijoilleen.

Perniökulttuuri-säätiö kertoo tiedotteessa, että ulkomaisissakin kuorokilpailuissa mainetta saavuttaneen kuoron kotikonsertti alkaa vielä joululaulujen tunnelmissa ”Kulkuset”-kappaleella.
-Muutoin konsertti koostuu pääasiassa suomalaisista kansanlauluista kuten ”Sinisiä, punasia ruusunkukkia”, ”Soittajapaimen” ja ”Villisorsa”.

Kansainvälisempiin tunnelmiin päästään konsertin loppupuolella, kun vuorossa ovat G. P. da Palestrinan ”Sicut servus” ja F. J. Nunezin ”Es tu tempo”.

Konsertin päätteeksi kuulijat voivat vielä liittyä kuoron mukana yhteislauluun kappaleeseen ”Oman kullan silmät”.

Leticia-kuoro täyttää tänä vuonna 20 vuotta.

Saara Kemppaisen Perniössä vuonna 2003 perustama kuoro on historiansa aikana nähnyt monia vaiheita: kasvanut pienen kylän lapsikuorosta suureksi 170 eri-ikäistä laulajaa kokoavaksi suurkuoroksi, jossa laulajien iät ovat vaihdelleet viidestä lähes yhdeksäänkymmeneen vuoteen.

Letician nuorisokuoro on ollut yksi Euroopan kovatasoisimpia pääsykokeettomia omia nuorisokuoroja. Kuoron toiminnan kantavia ajatuksia on se, että jokaisella on oikeus päästä kokemaan yhdessä laulamisen iloa ja jokainen kehittyy mukanaolon myötä.

Juhlavuoden aikana Leticia-kuoroa kuullaan useissa tapahtumissa Salon seudulla.

Lokakuussa kuoro osallistui Canta Al Mar -kuorofestivaaleille Espanjan Calellassa. Juhlavuosi huipentuu suureen juhlakonserttiin Salon Urheilutalolla lauantaina 4. toukokuuta.

Letician ”Perniöstä maailmalle”-loppiaiskonsertti lauantaina klo 18 Perniön kirkossa. Vapaa pääsy, ohjelma 15 euroa.

Salonjokilaakso

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: