Liikuntapalveluilla monipuolista tarjontaa alkukesään – Uimahalli osittain avoinna koko kesän

Vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska kertoo, että liikunpalvelut järjestää kesäkuussa Urheilupuiston katsomossa tuolijumppaa ikääntyneille.

Pekka Mäenpää

Salon kaupunki järjestää varsinkin alkukesällä monenlaista ohjelmaa lapsille ja nuorille.

Vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska sanoo, että uusia ohjeita odotellaan ja saadaan Ely-keskukselta ja muualtakin tulevina viikkoina. Kaikki järjestelyt tehdään ohjeiden mukaisesti.
-Liikuntapalveluiden lapsille suuntaamaan kesätoimintaan alkaa ilmoittautuminen jo tämän viikon keskiviikkona klo 17 Hellewissä. Niistä on tiedotettu varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen lapsille ja nuorille Wilma-viestillä, Tanska kertoo.

Liikuntatoimintaa järjestetään monipuolisesti kesäkuun neljä ensimmäistä viikkoa. Heinä-elokuussa jatkuvat lasten uimakoulut ja työikäisten puistojumpat.

Työikäisille järjestetään perinteiseen tapaan puistojumppaa kahdesti viikossa Paukkulassa. Puistojumppia pidetään kesäkuun alusta elokuun puoleenväliin eikä niihin tarvitse ilmoittautua, mutta puistojumppakortti maksuvälineenä pitää hankkia etukäteen. Kesäkuun ajan tarjolla on myös kahvakuulaharjoittelua Paukkulassa kerran viikossa.
-Aamuvirkut kokoontuvat tiistaiaamuisin neljänä kesäkuun aamuna. Kaiken kansan pesäpalloa pelataan myös perinteiseen tapaan. Sisätiloissa pelataan liikuntapalvelujen ryhmissä kesälentopalloa ja sählyä, seuroilla on toimintaa monissa eri lajeissa, Tanska kertoo.

Työikäisten ja ikääntyneiden kesän yhteisiä ryhmiä ovat lihaskuntoharjoittelut ulkokuntosaleilla sekä niiden lähettyvillä.
-Ikääntyneille järjestämme arkiaamuisin tuolijumppaa Urheilupuiston katsomossa kesäkuun ajan väljästi istuen. Myös puistojumppaa ja muuta ulkoliikuntaa on tarjolla kaupungin eri osissa. Kaupunki suunnittelee myös parveke- ja pihajumppia taloyhtiöiden tilauksesta ikääntyneille.
-Liikunnanohjaajat palaavat töihin ensi maanantaina ja kesän ohjelma aikuisten ja ikääntyneiden osalta vahvistetaan alkuviikosta. Kaikki tiedot löytyvät osoitteesta www.salo.fi/liikunta.

Tanskan mukaan myös sisäliikuntapaikat avattaneen kesäkuun alussa, mutta vielä odotetaan aluehallintoviraston tarkempia ohjeita muun muassa henkilömääristä eri tiloissa.
-Uimahallia on varauduttu pitämään auki läpi kesän talvikautta lyhyemmillä aukioloajoilla henkilökunnan vuosilomia vuorotellen. Yhdistysten kesävuorot eri tiloissa vahvistetaan lähipäivinä.

Yhdistysten syksyn tilavuorojen haku eri sisäliikuntatiloihin alkaa tämän viikon lauantaina ja kestää reilut kaksi viikkoa. Tarkat ohjeet vuorojen hakemisesta tulevat salo.fi/liikunta etusivulle.

Vapaa-aikajohtaja Hilpi Tanska toivoo, että salolaiset lähtevät kesällä liikkumaan innokkaasti, mutta muistaen turvallisuusohjeet. Jokainen saa päättää itse osallistumisestaan

Kaupunki avaa saunalliset uimarannat avataan heti kesäkuun alussa ja saunattomat uimarannat viikkoa myöhemmin 8. kesäkuuta. Uimarantojen saunojen avaamisen osalta odotetaan lisäohjeita aluehallintovirastolta ja asiaan palataan myöhemmin. Uimakouluja pidetään julkistetun ohjelman mukaan, mikäli aluehallintovirastolta saatava ohje uimahallien mahdollistaa uimakoulujen järjestämisen suunnitellulla aikataululla.

Lasten ja vanhempien yhteinen liikuntahetki järjestetään urheilupuiston tekonurmella kesäkuussa perjantaisin juhannusaattoa lukuun ottamatta.
-Peuhussa lapset liikkuvat omaehtoisesti oman vanhemman vastuulla ja valvonnassa. Tarjolla on erilaisia liikuntavälineitä ja- ratoja, joita vanhemmat ja lapset voivat yhdessä käyttää.

Maksuttomat torstaisin klo 15-16 järjestettävät nuorten Bootcamp treenit alkavat 4. kesäkuuta.

Myös kansalaisopisto tarjoaa lapsille monenlaista kesätoimintaa. Heti kesäkuun alussa kansalaisopiston tiloissa alkaa teatteri- ja sirkusleiri, joka on tarkoitettu luovasta liikkumisesta ja temppuilusta kiinnostuneille lapsille.
-Leirillä tutustutaan sirkus- ja teatteritaiteeseen harjoittelemalla muun muassa liikeilmaisua, äänenkäyttöä, jongleerausta ja akrobatiaa. Aina sään salliessa ollaan ulkona ja inspiroidutaan lähiluonnosta, kansalaisopistosta kerrotaan.

Viikon aikana keksitään yhdessä kuvitteellinen kulttuuri, johon jokainen luo oman roolihahmonsa. Leirin päätteeksi valmistetaan demoesitykset. Aikaisempaa esiintymiskokemusta ei tarvitse olla. Päiväleirillä 8-10 ja 10-12 –vuotiaat kokoontuvat eri aikoihin Pauliina Vesslinin ja Eikka Alatalon johdolla.

Myös Kuvataidekoulun kesäleirit pidetään heti kesäkuun ensimmäisellä viikolla. Piritan taidetalossa järjestettäville taiteen perusopetuksen leireille ovat tervetulleita kaikki piirtämisestä, maalaamisesta ja muovailemisesta kiinnostuneet lapset.
-Pienempien 8-10-vuotiaiden kanssa tutustumme erilaisiin tekniikoihin ja taiteilemme sekä ulkona että sisällä luokassa. Kesäiset ja leikkisät tehtävät tekevät viikosta värikkään seikkailun.

Isompien 11-14-vuotiaiden leirillä tutustutaan moniin maalauksen ja piirustuksen tekniikoihin sekä veistoksen tekemiseen. Luvassa on elämyksiä ja oivalluksia kaikille aisteille.
Taideleirien ruokailut hoituvat Piritan Palvelutalosäätiön ruokalassa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: