Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoitukset ja lähikontaktin välttämisvelvoitteet Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa

Lounais-Suomen aluehallintovirasto kumoaa kokoontumisrajoituksia ja lähikontaktin välttämisvelvoitetta koskevat päätöksensä Varsinais-Suomessa ja Satakunnassa 27.8.2021. Molemmat maakunnat ovat edelleen koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta sairaanhoitopiireiltä saatujen asiantuntija-arvioiden perusteella tartuntatautilain 58 d §:n soveltamiselle säädetyt edellytykset eivät enää täyty. Näin ollen yleisötilaisuuksista ja yleisistä kokouksista poistuu lähikontaktin välttämisvaatimus.

Asiasta kerrottiin Lounais-Suomen aluehallintoviraston tiedotteessa perjantaina.

Epidemiatilanne ei ole vielä ohi, mutta sitä hallitaan tällä hetkellä valtioneuvoston asettamilla ravintolarajoituksilla ja tartuntatautilain 58 c §:n mukaisilla toimenpiteillä sekä alueen sairaanhoitopiirien suosituksilla. Epidemian leviämisen estämisessä on erityisen tärkeää korkean rokotekattavuuden saavuttaminen ja aluehallintovirasto kannustaakin kaikkia ikäluokkia rokottautumaan koronavirusta vastaan.

Vaikka aluehallintoviraston kokoontumisrajoituksia ja lähikontaktin välttämisvelvoitetta koskevat päätökset on kumottu, on tartuntatautilain väliaikainen pykälä 58 c voimassa koko maassa 31.12.2021 asti. Säädös velvoittaa asiakas- ja yleisötilojen hallinnasta vastaavat toimijat estämään epidemian leviämistä. Heidän tulee huolehtia siitä, että heidän hallinnoimissaan tiloissa 1) osallistujilla on mahdollisuus käsien puhdistamiseen, 2) osallistujille annetaan ohjeet tartuntojen leviämistä estävistä toimista ja 3) tilojen pinnat puhdistetaan tehostetusti. Lisäksi asiakkaiden ja osallistujien oleskelu tiloissa tulee järjestää sillä tavoin väljästi, kuin se toiminnan erityispiirteet huomioon ottaen on mahdollista. Myös asiakaspaikat tulee sijoittaa riittävän etäälle toisistaan.

Kumoamispäätökset Varsinais-Suomen ja Satakunnan kuntiin tulevat voimaan välittömästi 27.8.2021. Jos epidemiatilanne uudelleen huononee ja laissa säädetyt edellytykset täyttyvät, voi kunta tai aluehallintovirasto tehdä tartuntatautilain mukaisia rajoittamispäätöksiä.

Salon pop up -rokotuspäivässä 250 kävijää

Torstaina 26.8. järjestetyssä pop up -rokotuspäivässä rokotteen haki 250 kävijää.

Seuraava pop up -rokotuspäivä järjestetään Saktan rokotuspisteessä lauantaina 11.9. klo 9-15.

12-15-vuotiaiden ensimmäinen koronarokotuskierros päättyy viikolla 36 Salon kouluissa. Kouluissa annettavat tehosterokotukset ajoittuvat viikoille 41 ja 43-44. 12-15-vuotiailla on myös mahdollisuus varata aika Saktan rokotuspisteelle tai tulla pop up –tapahtumaan.

Salon rokotuskattavuus on ensimmäisen annoksen osalta 74,2 ja toisen annoksen osalta 51,4 prosenttia. Molemmat luvut ovat yli Varsinais-Suomen ja koko maan kattavuuslukujen.

Kuluneen viikon aikana on ikäryhmä 16-19-vuotiaat hakenut rokotuksia edelleen kiitettävästi ja ikäryhmän rokotuskattavuus ensimmäisen rokotteen osalta on jo lähes 75% eli 10 prosenttiyksikköä korkeampi kuin 20-34-vuotiaiden ikäryhmissä.

Yli 95 prosenttia salolaisten rokotustodistuksista on saatavilla Omakannasta. Ongelmia on edelleen työterveyshuoltojen rokotustietojen siirtymisessä rokotustodistukseen, ja myös yksittäisten virhekirjausten korjauksia tehdään edelleen. Jos olet lähdössä matkalle ja rokotustodistuksesi ei näy Omakannassa, niin ota yhteyttä omaan terveysasemaasi. Ennen matkalle lähtöä on myös aina syytä tarkistaa ajantasaiset korona- ja maahantulorajoitukset kohdemaan viranomaisilta. Samoin ulkomailta palaavien tulee huomioida THL:n antama karanteeniohjeistus.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: