Kaukolämmön hinta laskee Salossa syyskuun alusta lukien

Salon Kaukolämpö Oy laskee kaukolämmön kulutusmaksua Salossa.
Hinnanlaskun taustalla on keväällä käyttöönotetun Korvenmäen ekovoimalaitoksen aiheuttamat säästöt kaukolämmön tuotantokustannuksissa.
Salon Kaukolämpö Oy kertoo tiedotteessa, että Salon ja Halikon verkossa kulutusmaksu laskee noin 9,5 euroa megawattitunnilta, Perniön ja Perttelin verkoissa vajaa 5 euroa megawattitunnilta. Säästö salolaiselle 20 MWh vuodessa kuluttavalle omakotitaloasujalle on noin 190 euroa vuodessa, Perttelissä ja Perniössäkin vajaat 100 euroa vuodessa.

– Olen erittäin tyytyväinen, että voimme lunastaa odotukset ja voimme näin nopeasti ekovoimalaitoksen käynnistymisen jälkeen tuoda syntyvät säästöt kaikille asiakkaillemme, iloitsee Salon Kaukolämmön hallituksen puheenjohtaja Matti Varajärvi.

Korvenmäen ekovoimalaitoksessa tuotetaan kierrätyskelvottomasta polttokelpoisesta jätteestä kaukolämpöä ja sähköä. Jätepolttoaineella korvataan kaukolämmön tuotannossa turvetta ja fossiilisia polttoaineita, joiden päästömaksut ovat nousseet merkittävästi viimeisen vuoden aikana. Ekovoimalaitoksessa tuotetaan noin 90 % Salossa tarvittavasta kaukolämmöstä. Myös ekovoimalaitoksessa tuotetun sähkön myynnistä saatavat tuotot vähentävät kaukolämmön kustannuksia.
– Tehtyä hinnan alennusta on vauhdittanut korkea sähkön hinta, joka nyt valuu hyödyksi kaukolämmittäjille. Tulevan talven lämmityskausi näyttää mille tasolle ekovoimalaitoksen tuotantokustannukset lopulta asettuvat. Ensi keväänä pystymme tarkistamaan hintaa uudelleen, mikäli tulokset ovat odotetun mukaiset, kertoo Salon Kaukolämmön toimitusjohtaja Petri Onikki.

Kaukolämmön hinnanlaskun taustalla on keväällä käyttöönotetun Korvenmäen ekovoimalaitoksen aiheuttamat säästöt kaukolämmön tuotantokustannuksissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: