Lounaismaan Osuuspankin toiminta käynnistynyt hyvin

Forssan Seudun, Salon, Somerniemen ja Someron Osuuspankit yhdistyivät Lounaismaan Osuuspankiksi syyskuun alussa.
Uuden pankin rakentaminen ja toiminnan käynnistäminen ovat edenneet suunnitelmien mukaan, vaikka ennätyksellisen alhainen korkoympäristö heikensi merkittävästi vähittäispankkien kannattavuutta.
– Toisaalta matalat korot helpottavat luottojen hoitamista ja osin siitäkin syystä järjestämättömien luottojen määrä väheni huolimatta haastavasta taloustilanteesta. Toimialueemme vaikea talouden tilanne kuitenkin näkyi pankin kasvuluvuissa, jotka olivat edellisvuotta vaatimattomammat, kertoo toimitusjohtaja Jukka Hulkkonen.

Palkkiotuottojen hyvä kasvu kompensoi korkokatteen laskua
Luottokanta kasvoi ml. OP-Asuntoluottopankkiin välitetyt luotot 1,3 prosenttia. Yritysluotot kasvoivat 1,2 prosenttia, asuntoluotot 0,6 prosenttia ja maatalouden luotot 3,7 prosenttia. Erityisesti asuntoluottojen kasvu hidastui selvästi edellisvuodesta.
Asiakasvarat kasvoivat 2,1 prosenttia. Niiden kasvua heikensi talletusten lievä supistuminen. Rahasto- ja vakuutussäästämisen kasvu oli hyvää, rahastosäästöt kasvoivat 18 prosenttia ja vakuutussäästöt 21,4 prosenttia. Pankilla oli omistajajäseniä vuoden lopussa yli 40 000 ja he saivat ennätysmäärän bonuksia, 4,8 miljoonaa euroa.
Pankin liikevoitto bonusten jälkeen oli hieman edellisvuotta parempi eli 4,5 miljoonaa euroa.
– Tulos on olosuhteet huomioiden kohtuullinen, toteaa Hulkkonen.
Pankin vakavaraisuussuhde oli vuoden lopussa 23 prosenttia ja omat varat 143 miljoonaa euroa, missä kasvua oli 6,8 prosenttia. Pankin riskitilanne on vakaa ja järjestämättömien luottojen määrä aleni 6,3 prosenttia ja oli 0,7 prosenttia luotto- ja takauskannasta.
Salon, Someron ja Forssan OP-Kiinteistökeskusten vuosi oli olosuhteet huomioiden hyvä. Yhteenlaskettu liikevaihto oli 4,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,4 miljoonaa euroa.
A-Vakuutuksen yhdistetty markkinaosuus on Salossa noin 26 prosenttia.
– Tässä segmentissä näen edelleen vahvaa kasvupotentiaalia, kertoo Pohjolan myyntijohtaja Mikko Rosendahl.
– Olemme vahvistaneet henkilöstömme määrää kuluneen vuoden aikana erityisesti Lounaismaan Osuuspankin toimialueella, tällä hetkellä asiakkaitamme palvelee alueella yhteensä 12 Pohjola Vakuutuksen – tai Pohjola Pankin asiantuntijaa”, summaa Rosendahl kuluneen vuoden panostuksia.
Viime vuonna Pohjola uudisti henkilövakuutukset.
– Vakuutukset korvaavat huomattavasti aiempaa monipuolisemmin terveyden hoitamisesta aiheutuvia kuluja ja terveysvakuutuksen yläikäraja on nostettu sataan vuoteen, Mikko Rosendahl kertoo.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: