Stairon Oy aloittaa tuotannon Salossa – konepaja tarvitsee alkuun 10-15 työntekijää

L06-14-PM-Stairon-Tapio-Hussi
Särkisalolaisen Tapio Hussin Stairon Oy aloittaa konepajatoiminnan entisen sokeritehtaan porttien sisäpuolella maaliskuun aikana.

Teräksestä ja alumiinista valmistettujen laitteistokokonaisuuksien järjestelmätoimittajaksi profiloitunut Stairon aloittaa konepajatoiminnan Salossa sokeritehtaan entisessä konepajahallissa, jossa on viimeksi toiminut Ceikomix Oy.
– Tiloja saneerataan parhaillaan tarpeisiimme ja pääsemme aloittamaan tuotannon maaliskuun loppupuolella. Tarvitsemme alkuvaiheessa 10-15 työntekijää ja toivottavasti vuoden kuluttua kymmenen lisää, toimitusjohtaja Tapio Hussi kertoo.
Stairon Oy:n toiminta Turun Pansiossa alkoi vuonna 2009, kun monialayhtiö Metso myi massa- ja paperiteollisuuden ilmajärjestelmiä valmistavan Metso Paper Turku Works Oy:n koko osakekannan yrityksen tuotantopäällikkönä toimineelle Hussille ja hänen yritykselleen.
Perniöläislähtöinen Hussi kertoo, että Stairon Oy toimii kansainvälisillä markkinoilla ja yrityksen tuotannosta menee asiakasyritysten kautta jopa 95 prosenttia vientiin.
– Olemme laajentaneet osaamistamme paperikoneiden alihankinnasta ja nykyisin asiakkaitamme ovat Metson lisäksi muun muassa Wärtsilä, Valmet ja Outotech, jotka kaikki toimivat hyvin kansainvälisillä markkinoilla.
Hussin mukaan yrityksen valmistuksesta valtaosa tapahtuu Suomessa, mutta Kiinan kasvavia markkinoita varten valmistusta on myös jokin verran Aasiassa.
Salossa yritys tarvitsee työntekijöitä lähinnä hitsaavan konepajateollisuuden tarpeisiin.
– Haemme yritykseen konepajateollisuuden osaajia; levyseppiä, hitsareita, koneistajia ja sahureita, Hussi sanoo.
Saloon ei siirretä Turusta hallintoa kuin tarpeen mukaan. Konttori perustetaan jokin aika sitten palaneen ruokalan vieressä sijaitsevaan puurakenteiseen toimistorakennukseen, joka siirtyi konepajakiinteistön ja rantamakasiinin tavoin vuoden vaihteessa Staironin hallintaan.
Kiinteistöt ovat Hussin ja hänen kahden salolaisen yhtiökumppaninsa omistuksessa.
– Tulevaisuudessa toimitusjohtajan työmatka lyhenee aina silloin tällöin. Asun Särkisalossa ja sieltä matka Pansioon kestää paljon kauemmin kuin kotoa tänne Salon verstaalle, Hussi nauraa.
Stairon Oy työllistää tällä hetkellä Turussa noin 80 henkilöä. Liikevaihto oli viime tilikaudella 12 miljoonaa euroa ja tulos positiivinen.
– Toimistorakennus saneerataan, tieto- ja toiminnanohjausjärjestelmät laitetaan kuntoon ja infraan panostetaan jonkun verran. Tavoitteena on saada aikaan kasvua ja sitä kautta myös uusia työpaikkoja, Hussi kertoo.
Hänen mukaansa Stairon toimii erittäin kilpaillulla alalla, jossa hintakehitys on ollut pitkään haastavaa. Itäeurooppalaiset toimijat tuovat hintakilpailua. Stairon Oy:n vahvuudet ovat muualla.
– Projektien ajoituksesta riippuen välillä on enemmän ja välillä vähemmän tilauskantaa.
– Laatu, toimitusvarmuus ja -nopeus ovat meidän pelimerkkejämme. Tuotannon ja muun toiminnan laatua on kehitettävä jatkuvasti, toimitusjohtaja sanoo.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: