LP Kangasala löi jälleen LP Viestin Cupin finaalissa

LP Kangasalan hurmos oli liikaa LP Viestille lauantaina Suomen cupin finaalissa Vantaalla.
Kangasalan puhtaan 3-0 (25-23, 25-16, 25-19) voiton avain oli joukkueen vahva syöttöpeli, jolla se vei parhaan terän Viestin hyökkäyksen rakentelulta.

LP Kangasala kiersi syötöllään tehokkaasti Viestin liberon Roosa Koskelon ja kun Noora Kososella ja varsinkin Anu Ennokilla oli suuria vaikeuksia hihapelissään, yllätys oli valmis.

– Kangasala oli tänään selvästi parempi, totesi myös kapteeni Kaisa Jokinen turhia selittelemättä.

Päävalmentaja Kari Raatikainen oli samoilla linjoilla.
– Jäätiin lähtötelineisiin tässä ottelussa. Ei oltu lähelläkään voittaa.

Raatikaisen mukaan Kangasala sai otteluun sopivan huumorin ja hurmoksen päälle.
– Yritettiin tehdä asiat hyvin, mutta tällaisella vastaanotolla ja hyökkäyksellä ei ole mahdollisuutta voittaa peliä, Raatikainen sanoi.

LP Viestin epäonnensoturi oli Anu Ennok (7/-8), joka kuuden suoran vastaanottovirheen lisäksi tuskaili Kangasalan pitkää torjuntaa vastaan.
Ennokin huonoon päivään finaali ei kuitenkaan ratkennut, sillä koko joukkueella oli vaikeuksia löytää tilaa Kangasalan torjunnan ja puolustuksen keskeltä.

Kangasalan joukkueessa sen sijaan riitti sankareita.

Venetzuelalainen Roslandy Acosta (13/8) täytti paikkansa hienosti, mutta todellinen yllättäjä oli rohkeasti pelannut Hanna Salomäki (11/6), joka käytännössä ratkaisi kolmannen erän pitkällä syöttövuorollaan.

Vantaan Energia Areenalla oli 880 katsojaa näkemässä Kangasalan vahvan esityksen. Kovalla itseluottamuksella pelannut joukkue jätti ennakkosuosikkina peliin lähteneen Viestin selvästi taakseen tiukan ensimmäisen erän jälkeen.

– Kahdessa erässä tultiin hienosti takaa. Se osoittaa joukkueelta hyvää asennetta. Aloitussyöttö oli hyvä, samoin torjunta- ja puolustuspeli, Kangasalan valmentaja Tuomas Alatalo sanoi.
– Joukkueesta huokui kova itseluottamus ja se oli meidän paras ase. Acosta hyökkäsi myös hyvin nelospuolelta.

LP Kangasalan kapteeni Maria Tuominen pääsi nostamaan cupin voittopokaalin ensimmäisenä ilmaan ja tuuletteli komeasti.
– Tämä oli hieno yhtenäinen suoritus joukkueelta. Usko joukkueen sisällä oli kova, eikä meille tullut pelissä yhtään notkahduksia. Oma vastaanotto toimi hienosti ja puolustuspallot nousivat upeasti. Tuntuu nyt tosi hienolta olla tämän joukkueen kapteeni, Tuominen sanoo.

LP Viesti koki viime vuonna yllätystappion 2-3 cupin finaalissa Riikka Lehtosen vahvistamalle LP Kangasalan joukkueelle. Nyt Lehtonen oli tv-kommentaattorina, mutta se ei auttanut Viestiä yhtään.
– Ei tässä syntynyt oikein minkäänlaista taistelua. Me yritettiin tehdä kaikki oikein, mutta Kangasala sai sopivan sorttisen hurmoksen päälle, LP Viestin valmentaja Kari Raatikainen totesi.
– Ensimmäisessä erässä oli pari paikkaa iskeä, mutta ei meillä ollut muuten mitään saumaa. Näin huonot tilastot eivät voi olla tällaisessa pelissä. Kyllä pelaajatkin saavat katsoa itseensä, vaikka otan tietysti tappion omaan piikkiin, kun en saanut joukkuetta pelaamaan paremmin.

LP Viesti cup hopeaa
LP Viesti voitti Suomen Cupin hopeaa, mutta hävityn finaalin jälkeen mitali ei heti antanut aihetta tuuletuksiin.

Kapteeni Kaisa Jokinen oli myös harmissaan joukkueen heikkoon esitykseen.
– Olen hyvin pettynyt, että tämä meni suoraan kolmessa erässä ja että meidän pelimme ei lähtenyt kulkemaan.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: