LP Viesti hyytyi Salohallissa

LP Viestin puolustuksella ollut helppo tehtävä LiigaPlokin vahvaa hyökkäystä vastaan.

Viesti – LiigaPloki 0–3 (16-25, 18-25 ja 19-25)

LP Viesti ei pystynyt haastamaan LiigaPlokia torstaina lentopallon Mestaruusliigan kotiottelussaan Salohallissa. Yksi syy tehottomuuteen oli varmasti siinä, että  kokenut yleispelaaja Noora Kosonen loukkasi nilkkansa heti ottelun alussa ja joutui seuraamaan otteluln loppun keppeihin nojaten.
– Siinä oli jonkinlainen torjuntatilanne, johon Annan (Czakan) kanssa oltiin menossa, mutta astuin kai hänen jalkansa päälle ja nilkka vääntyi, Noora kertoi pelin jälkeen.
Jalka kuvattiin sairaalanmäellä; mitään ei ole rikki.
-Jonkinlainen venähdys siihen kai tuli. Onneksi.
Vaikka tilastot näyttävät kummankin joukkueen syöttöpelin ja vastaanottopelin olleen suht samalla tasolla, katsomosta käsin näytti, että viestittärillä oli välillä hankaluuksia hihapelinsä ja hetkittäin myös keskinäisen kommunikaationsa kanssa.
Koko pelin tilastoissa kotijoukkue jäi harvinaiseen teholukemaan -1, kun LiigaPloki sai aikaan numerot +21. Tilastoista löytyy kuitenkin myös merkittävin ero, sillä hyökkäysprosentit olivat 33 ja 52 ja torjunnat 3 ja 8. Puolustuksen jälkeisissä palloissa kotijoukkue onnistui joka viidennessä, LiigaPloki joka toisessa. Sekin oli merkittävä ero vieraiden eduksi.

LP Viestin selkeä ykkönen oli Arita Ternava, joka tuli Anniek Siebringin tilalle jo ensimmäisen erän puolivälissä ja toisessa erässä heti aloituksessa Noora Kososen paikalle. Ternavan nopea käsi antaa pallolle vauhtia ja pari kertaa pallo mäjähti lattiaan oikein kunnolla.
– Kyllähän Nooran loukkaantuminen meihin vaikutti, mutta ei se olisi saanut vaikuttaa noin paljon. Pitäisi tuostakin tilanteesta pystyä nousemaan, Arita sanoi.
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen ei voinut olla tyytyväinen joukkueen esitykseen.
– Onnittelut ensinnäkin LiigaPlokille voitosta, he pelasivat hyvän pelin. Meidän puolella kentällä oli huono lentopallojoukkue Aritaa lukuunottamatta: hän oli ainoa pelipaikallaan vastustajan pelaajaa parempi, Lemminkäinen ynnäsi.
Päävalmentajan mukaan Kososen loukkaantumisen jälkeen johtajuus katosi kentältä, uusia roolipelaajia ei löytynyt. Hän antoi erityisen arvon vastustajan puolustuspelaamiselle.
– Ploki puolusti hyvin meidän hyviäkin lyöntejä – ja toisaalta heidän löysätkin lyönnit jäivät liian helposti meidän kenttään. Hyvä treeniviikko ei todellakaan näkynyt torstai-illan pelissä, Lemminkäinen ihmetteli.

LP Viestin kausi jatkuu lauantaina vieraissa LP Kangasalaa ja heti Salohallissa WoVoa vastaan.

Arita Ternava (8) oli LP Viestin onnistuja LiigaPlokia vastaan.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: