LP Viesti järjesti huikean jännitysnäytelmän

Laura
Yleisöä taputtaa seisaallaan, kun Laura Pihlajamäki syöttää ottelupalloa.

Lentopallon Mestarien liigan ottelu. Viides erä. Ottelupallo. Verkon toisella puolella italialaisen Busto Arsizion vastaanottoryhmittymä valmiina.
LP Viestin Laura Pihlajamäki syöttöruudussa. Salohallin 1300-päinen kannattajajoukko seisoo kuin hurmoksessa ja jännittää. Syvä huokaus kuuluu kauas, kun italialaiset selvittävät tilanteen.
Keskiviikkoilta oli suloisen katkera LP Viestille. Joukkue haastoi upeasti italialaisen Busto Arsizion ja hankki jopa kaksi ottelupalloa naisten Mestarien liigan lohkovaiheen päätösottelussa.
Voitto ja samalla jatkopaikka karkasivat kuitenkin käsistä, kun italialaisvieraat kuittasivat pelin erin 2-3 (26-28, 25-18, 25-19, 14-25, 16-18).
LP Viestin tehonaiseksi nousi ukrainalainen yleispelaaja Lena Lymareva tehoin 28/+15. Lenan huikeat suoritukset pitkää italialaistorjuntaa vastaan saivat yleisön haltioihin pitkin ottelua – ja toisaalta Busto Arsizion valmentajan repimään hetkittäin vähäisiä hiuksiaan.
LP Viestin toinen supernainen oli Laura Pihlajamäki (16/+14), joka teki keskeltä pisteitä tasaiseen tahtiin.
Libero Roosa Koskelo johti kotijoukkueen puolustusta erinomaisesti ja vastaanottoprosenttikin oli upea 76.
Vieraiden tehokkain oli 202-senttinen hakkuri Valentina Diouf (26/+14). Libero Giulia Leonardi oli kuitenkin joukkueen ykkönen upean puolustuspelinsä myötä.
LP Viestin päävalmentaja Kari Raatikainen kiitteli joukkuettaan upeasta ottelusta.
– Palattiin tasolle, jolla ollaan oltu parhaimmillaan ja ehkä pykälä vielä eteenpäinkin mentiin. Vanha laulu siinä mielessä, että ”tappio tuli, mutta ylpeä pitää joukkueesta olla”. Suurella sydeämmellä pelattiin koko ajan. erot viidennessä erässä olivat pieniä. Se olisi voinut kääntyä meillekin.
– Aivan loistokas ilta minun mielestä kokonaisuutena: yleisö mukana, kaksi huippujoukkuetta. Hieno tapahtuma.
LP Viesti kapteeni  Kaisa Jokinen kiittelin yleisön panosta.
– Aivan mahtava peli. Ääntä löytyi, oli upea pelata. Tietenkin pettynyt olo, 16-18 viimeinen erä, olisi ollut voitto niin lähellä. Täytyy olla ylpeä miten joukkueena taisteltiin. Kaikki oli täysillä mukana ja auttoi toista.
Busto Arsizion kapteeni Carlo Parisi huokaisi helpotuksesta ottelun jälkeen.
–  Onnea LP Salolle hienosta ottelusta, todella hyvötasoinen peli molemmilta joukkueilta. Me teimme kahteen ensimmäiseen erään liikaa virheitä, koska kotijoukkue sai meidät hyvällä pelillään hermostuneiksi. Ratkaisimme ongelman ja loppupeli on meiltäkin erinomaista. Erityisesti puolustuspelaaminen oli tänään pelissä upeaa. Lopulta voitimme, joka on tärkeintä.

Lena
Mahtavan ottelun pelannut Lena Lymareva ohitti Busto Arsizion kaksimetrisen Valentina Dioufin välillä myös vasemmalla kädellä.

 

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: