LP Viesti nousi riemastuttavaan voittoon

LP Viesti voitti naisten Mestaruusliigan avausfinaalin upean taistelun jälkeen.
Viisieräinen jännitysnäytelmä päättyi kotijoukkueen 3-2 (19–25, 25–18, 18–25, 27–25, 15-11) voittoon, vaikka ottelu näytti kertaalleen jo hävityltä.
Erin 1-2 peliä johtanut Hämeenlinna oli jo viemässä neljättä erää selkeästi itselleen, mutta LP Viesti nousi 11-20 tappioasemasta otteluvoittoon ja otti ensimmäisen kiinnityksen mestaruuteen.
LP Viestin päävalmentaja Tomi Lemminkäinen oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon.
– Aika monessa lentopallo-ottelussa olen ollut, mutta tämä on ollut erikoisin. Aika syvältä otettiin tikkari pois neljännessä erässä. En usko, että Salohallissa kovin moni uskoi, että LP Viesti vielä voittaa neljännen erän, Lemminkäinen sanoi.
Hänen mukaansa oli pienestä kiinni, ettei erä ja samalla koko ottelu mennyt Hämeenlinnalle.
– Neljäs erä antoi kuitenkin uskoa joukkueelle. Viides eräkin osoitti, kuinka omituinen ottelu oli, kun Hämeenlinna nousi vielä taistelemaan otteluvoitosta, vaikka johdimme 12-7. Kumpikaan joukkue ei pelannut tänään yhtä aikaa hyvin, vaan toinen pelasi vuorotellen hyvin ja huonosti.
Avausfinaalin ratkaisijoihin kuulunut Anna Czakan sanoi Hämeenlinnan olleen odotetun kova.
– Ensimmäisessä erässä oli käynnistymisvaikeuksia, mutta toisessa erässä lähti hyvin rullaamaan. Syöttö oli isossa roolissa tänään ja siinä onnistuimme tänään. Olen tosi ylpeä jokaisesta joukkueen jäsenestä, varsinkin neljännessä erässä meiltä upea nousu.
Hämeenlinnan päävalmentaja Matteo Pentassuglia sanoi sen, minkä ottelun katsojatkin näkivät.
– Ottelu oli vuoristorataa. Isoin virhe tapahtui neljännessä erässä, olimme 9 pistettä johdolla ja meidän pitäisi pystyä päättämään erä. Sitten LP Viesti pääsi mukaan peliin ja vei viidennen. Näytti, että peli on meille 3-1, mutta sitten teimme paljon virheitä. Meidän täytyy oppia tästä.
Samaa sanoi pelaajista Maeva Orle.
– Kova peli, välillä pelasimme hyvin ja välillä huonosti. Emme löytäneet ratkaisuja kovissa paikoissa ja hermostuimme. Neljännessä erässä ajattelimme liian aikaisin jo voittoa. Meidän täytyy pystyä pelaamaan hyvin joukkueena. Tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen ottelu.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Hämeenlinnassa. Kolmas ottelu pelataan perjantaina Salossa.


LP Viesti nousi hienon taistelun jälkeen kotivoittoon ensimmäisessa finaalissa Salohallissa.

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: