LP Viesti otti avausvoiton liigafinaalissa

LP Viesti voitti ensimmäisen liigafinaalin ja sai mestaruuden katkolle perjantaiksi.

LP Viesti voitti Pölkky Kuusamon 3-1 (25-22, 25-11, 19-25, 25-21) tiistaina Salossa pelatussa lentopallon Mestaruusliigan ensimmäisessä finaaliottelussa.
Sarja käynnistyi monenmoisia käänteitä sisältäneellä ottelulla, sillä toisen erän rökälevoiton jälkeen kotijoukkue joutui taipumaan kolmannessa kuusamolaisille.
Suomen mestaruus on katkolla LP Viestille ensimmäisen kerran Kuusamossa pelattavassa toisessa finaalissa perjantaina. Mestaruuteen vaaditaan kaksi voittoa.
LP Viesti hallitsi ensimmäistä erää, vaikka joukkoon mahtui viisi syöttövirhettä. Toinen erä oli kymmeneen pisteeseen asti Pölkyn hallinnassa, mutta sen jälkeen LP Viestin karkasi Anniek Siebringin ja  Nea Haataisen hyvän syöttöpelin avittamana selvään erävoittoon.
Kolmanteen erään Pölkky tuli kuin eri joukkue eikä sen menoa horjuttanut edes keskipelaaja Linda Anderssonin valitettava loukkaantuminen. Neljänteen erään LP Viesti syötti erään neljä ässää oli riittävästi kovempi erän loppuun asti.
Kotijoukkueen Anna Czakan (10/+3) totesi ottelun alkaneen hyvin.
– Olin yllättynyt, ettei vastassa ollut sellainen sitkeä Pölkky, johon on tottunut. Pitkän erätauon jälkeen he tulivat kyllä lujaa, mutta meillä oli laiskuutta, jota oli myös yhdessä Hämeenlinna-pelissä. Odotan paljon tiukempaa ja kovempaa peliä perjantaina. Voitonjuhlia ei mietitä etukäteen.
Päävalmentaja Tomi Lemminkäinen tietää pitkän kokemuksensa muistamana että finaaleissa lasketaan ainoastaan voitot.
– Neljännen erän tilanteessa, kun mentiin ohi, niin siinä oli sellaista peliä, mitä pitäisi pelata. Molempien joukkueiden otteista näkyi finaalipelien ensikertalaiset.

Lemminkäinen odottaa, että Pölkky pystyy parantamaan vastaanottoaan ja pääsee sitä kautta haastamaan kotikentällään LP Viestiä paremmin. Siitä huolimatta, että joukkue menetti tärkeän keskipelaajan.
– Henkilökohtaisesti olen pystynyt häviämään pudotuspeleissä vaikka vastustajalla ei ollut passaria, niin ei keskarin puuttuminen ole niin iso asia. Koitetaan saada mahdollisimman hyvä valmistautuminen perjantain peliin.

LP Viesti matkaa jo keskiviikkona Vuokattiin, jossa illalla on edessä kevyt harjoitus. Torstaina aamulla jatketaan kevyellä fysiikalla ja illalla on peliä valmistava harjoitus Kuusamossa.
– Hyvä esitys pitää olla, että voidaan voittaa perjantaina. Kaikki tehdään viimeisen päälle. Tavoitteena on katkaista sarja perjantaina.

Pölkyn päävalmentaja Tuomas Alatalo onnitteli entistä seuraansa avausvoitosta.
– Ylpeä olen joukkueesta, hyvin kasasivat itsensä. Semmosta lennosta keksimistä oli siinä kohtaa, kun ei ole kuin yksi keskari. Tullaan tänne vielä viikon päästä maanantaina pelaamaan, kun saadaan 1. ja 2. kosketuksen laatu parantamaan niin pystytään kyllä Viesti voittamaan, Alatalo pohdiskeli.

LP Viestin libero Netta Laaksonen onnistui muun joukkueen tavoin ensimmäisessä finaalissa.

Ottelutilasto
https://lml-web.dataproject.com/MatchStatistics.aspx?mID=2956&ID=76&CID=118&PID=0

Jaa uutinen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

Samasta kategoriasta: